HSSC'61 begint met zevenklapper

hei- en boeicop • "Hier hoop je op bij de hervatting van de competitie", zei HSSC'61-trainer Gerrit Molenaar na de eclatante zege van zijn ploeg op Kockengen. Heicop pakte dankzij een heuse zevenklapper de drie punten. "En die hebben we nodig ook", besefte Molenaar. "Net als dat we onze volledige bezetting weer nodig hebben. De terugkeer van Nicky van Dam, Koen Looij en ook Kees van de Berg was vandaag belangrijk. Daar lag voor de winterstop ook het pijnpunt."

Bas Scheenhart was met drie treffers, waarvan twee voor rust, ook weer belangrijk. Na de 3-0 ruststand, de 2-0 werd gemaakt door Looij, liep HSSC'61 na rust verder uit. Nicky van Dam (2x), Lucas van Dam en opnieuw Scheenhart scoorden. "Op de zege valt niks af te dingen. We waren veel beter", vond Molenaar.


Beesd binnen mum van tijd kansloos

beesd • Beesd-trainer Dick Wammes had na de winterstop met veel scenario's rekening gehouden, maar niet met dat scenario waarin zijn ploeg na een kwart wedstrijd al kansloos zou zijn tegen Unitas. En juist dát scenario ontrolde zich. Na 22 minuten stond het in Beesd 0-4. "Het was een heel bedroevend begin", vond Wammes. "Beschamend ook. We verdedigden slecht en iedere pass naar voren ging naar de verkeerde kleur. En bij Unitas ging alles erin."

Na ruim een halfuur kreeg Beesd met de 1-4 van Jarno van de Water nog een beetje hoop. "Maar dan moeten wel alle kansen die je krijgt erin gaan", besefte Wammes. "En het geluk dat je kunt afdwingen met een goede instelling hadden we in het begin al verschoten. Het moet echt beter, want als we op deze voet verder gaan, pakken we geen punt meer."


ASH verdient meer bij Peursum

giessenburg • ASH stapte bij Peursum met een 2-0 nederlaag van het veld. Volgens trainer Ron Laros was dat niet verdiend. "Dit was één van de beste wedstrijden die ik van ASH gezien heb." De thuisploeg was, in een wedstrijd met weinig kansen, een stuk gelukkiger in de afronding. "Ik heb vandaag maar twee open kansen gezien en die waren allebei van ons", zei Laros. Jens Duizer en Marijn Hak misten die mogelijkheden echter. "En vlak voor rust dwarrelde een mislukte voorzet van Peursum ineens in het doel", zei Laros over de 1-0.

Na rust gaf ASH niks meer weg. Hak was dichtbij de gelijkmaker, maar vlak voor tijd maakte de thuisploeg uit een mooie vrije trap de 2-0. "De jongens hebben mij verbaasd over hoe ze Peursum partij boden", complimenteerde Laros zijn spelers. "Jammer dat het niks oplevert, maar het is een cliché: hier kunnen we mee vooruit."


Cursus 'Eerste Hulp Bij Sportletsel'

regio • Op initiatief van de voorzitter van EHBO Gorinchem en atletiekvereniging Typhoon is deze maand in Gorinchem de eerste regionale cursus Eerste Hulp Bij Sportletsel gegeven. Deze cursus was meteen volgeboekt, waardoor waarschijnlijk na de zomervakantie een tweede cursus van start zal gaan. Iedereen met een EHBO-diploma kan hieraan deelnemen.

Meer informatie is te verkrijgen door een e-mail te sturen naar: hans.krock@planet.nl.