• Matchwinner Rogier Gerritsen in duel met Joël Sanaky.
• Matchwinner Rogier Gerritsen in duel met Joël Sanaky. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

WNC ziet gevarenzone weer naderen

LRC op tweede plaats na 1-0 winst

leerdam • Eén mooi doelpunt van LRC-aanvoerder Rogier Gerritsen was bijna halfweg de tweede helft voldoende voor de vijfde Leerdamse thuiszege. Bijna 350 toeschouwers werden overigens niet bijster verwend. Echt doelgevaar was er slechts sporadisch. LRC voetbalde echter wel beter en verdiende daarom de krappe 1-0 zege.

LRC-trainer Rob Hilbers was tevreden met de winst: "Van vorig seizoen wisten we nog dat WNC goed kan voetballen maar dat hebben we ditmaal voorkomen. LRC speelde een volwassen wedstrijd met rust in het spel. Alleen de juiste eindpass ontbrak nog te vaak, zeker voor rust. Na de pauze ging dat beter en één keer ook met succes. Het is mooi dat we het met deze jonge selectie nu al zover hebben gebracht maar we moeten wel de discipline kunnen opbrengen om ons nog verder te verbeteren." WNC-trainer Cor Prein deed weinig af aan de Leerdamse overwinning: "WNC speelde een slechte wedstrijd en heeft vooral aanvallend te weinig gebracht. LRC was in de eerste helft beter en daarom heb ik direct na rust ook offensief gewisseld. We hebben echter geen enkele serieuze kans afgedwongen. Dan kun je misschien nog met 0-0 wegkomen maar dat zou ook het maximale resultaat zijn geweest. Bij hun 1-0 kreeg LRC wel alle vrijheid en dan verlies je gewoon verdiend."

In het eerste half uur kwam WNC amper van de eigen speelhelft af. Alleen na Leerdams balverlies kregen de bezoekers een mogelijkheid, maar Willem-Paul van der Heijden mikte naast. Ondanks veel meer balbezit dwong LRC aanvallend trouwens ook weinig af. Schoten van Gerritsen, Ricardo Papilaja en Serdar Akkanat brachten geen succes. Op aangeven van Arwin van Soest mikte Akkanat hoog over. Bij WNC verliep de aanvalsopbouw te traag. Pas in het slotkwartier voor rust liet ook WNC zich offensief soms gelden. Na voorbereidend werk van Van der Heijden en Gideon Emanuels werd René van Soelen echter niet goed bereikt en even tevoren stond Emanuels bij een verre pass van Michael Soepnel buitenspel. Gelukkig voor WNC bleef ook de Leerdamse aanvalsscherpte onder de maat. Coen Horb kopte uit een voorzet van Bart Barendregt over en de vrije trap van Van Soest ging in de extra tijd recht op keeper Guy Smit af.

Guy Smit is de doelman die WNC pas laat vorige week aantrok vanwege de fikse schouderblessure waarvoor vaste keeper Arjen Kaasjager een medisch onderzoek krijgt. Met (prof)ervaring bij Vitesse, AGOVV, NEC en FC Eindhoven toonde de 23 jarige Smit zich voor WNC een solide goalie. Voor meer offensieve dreiging bracht WNC na de thee routinier Nehemia Sanaky in de ploeg. Het meeste doelgevaar kwam ook in het begin van de tweede helft wel weer van LRC met schoten van Barendregt en Gerritsen. In beide gevallen bleek doelman Smit echter paraat. In de 63e minuut speelde Barendregt zich opnieuw mooi vrij maar keeper Smit dook het schot uit de benedenhoek. Twintig minuten na de hervatting raakte Van der Heijden bij WNC voor de tweede keer in korte tijd geblesseerd en nu moest hij zich door Hicham Chatouani laten vervangen.

Anderhalve minuut later kwam WNC met 1-0 achter. LRC-captain Rogier Gerritsen kreeg op twintig meter recht voor doel veel vrijheid om uit te halen. Met een mooi geplaatst schot deponeerde Gerritsen in de 67e minuut de bal met een krul onhoudbaar hoog in de hoek: 1-0. Even later probeerde Maikel van de Water dat ook maar zijn schot ging naast. Op aangeven van Barendregt plaatste Akkanat de bal wel zuiver op doel, doch WNC-keeper Smit redde. Tijdens het slotkwartier poogde WNC nog een punt te redden. Een schot van Emanuels stuitte echter af op Leerdams defensie. Veel meer wist een onmachtig WNC ook niet te forceren. Tijdens de extra tijd gaf scheidsrechter Roy Labeur uit Steenbergen kort achtereen twee gele kaarten aan WNC'er Michael Soepnel. Zo besloot WNC de teleurstellende partij ook nog eens met tien man. Met 1-0 was de zege voor LRC na een saaie wedstrijd zeker verdiend. WNC zal snel punten moeten pakken om buiten de gevarenzone te blijven. Voor LRC zijn er in de kopgroep en zeker in de tweede periode betere perspectieven.