Informatiesessies over horecabeleid

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden organiseert in februari informatiebijeenkomsten over het nieuwe horecabeleid. De ochtendbijeenkomst op maandag 17 februari is bedoeld voor horeca-ondernemers. Voor de informatieaavond op dinsdag 18 februari zijn besturen van sportverenigingen uitgenodigd. Beide bijeenkomsten vinden plaats in Huis Het Bosch in Lexmond.

Tijdens de ochtendbijeenkomst op maandag 17 februari wordt ingegaan op horecabeleid. Deze bevat onder andere regels over de openingstijden, terras, leidinggevende, evenementen, overlast, de exploitatievergunning, de drank- en horecavergunning maar ook aanverwante wetten zoals de Wet op de Kansspelen, Wet Bibob en de Opiumwet worden genoemd. Dit jaar komt er een nieuw beleid, bedoeld voor de Vijfheerenlanden. "Samen met jou willen we de inhoud maken", schrijft de gemeente in de uitnodiging.

De bijeenkomst begint om 10:00 uur, inloop vanaf 9:30 uur. Aanmelden kan via horeca@vijfheerenlanden.nl

De informatieavond voor besturen van sportverenigingen op dinsdag 18 februri begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Besturen van (sport)verenigingen of instellingen hebben te maken met de zogenoemde para-commerciële verordening. Hierin staan onder andere regels over alcohol, prijsacties, schenktijden, openingstijden en het houden van feesten. In 2020 komt er een nieuwe verordening voor deze branche, die eensluidende regels bevat voor de hele Vijfheerenlanden.

Vooraf aanmelden via horeca@vijfheerenlanden.nl.