Koppelbedden voor Rivas Zorggroep

regio • Rivas Zorggroep is enorm blij met de schenking van vijf koppelbedden door Stichting Roparun. Een koppelbed maakt van een eenpersoons zorgbed een volwaardig en comfortabel tweepersoonsbed. Daarmee biedt het patiënten en cliënten in de laatste levensfase de kans om in een emotionele tijd letterlijk dichtbij hun naasten te zijn en elkaars warmte te voelen. Claudia Huizer, adviseur oncologische en palliatieve zorg bij Rivas: "Kinderen kunnen dankzij het koppelbed bij hun ouder op bed spelen of knuffelen en partners kunnen elkaar weer vasthouden en elkaars warmte voelen."

Wanneer twee normale zorgbedden naast elkaar worden geplaatst, bestaat er altijd hoogteverschil of een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het lastig om elkaars warmte op te zoeken en écht samen te zijn. Juist wanneer iemand ernstig ziek is en niet lang meer te leven heeft, is deze nabijheid belangrijker dan ooit. Een koppelbed is een speciaal op maat gemaakt bedframe dat naadloos kan worden aangesloten op een zorgbed. Dankzij het speciale koppelmatras ontstaat een volwaardig tweepersoonsbed dat mensen de mogelijkheid geeft om weer samen te zijn met hun naasten. De koppelbedden zijn beschikbaar op alle Rivaslocaties.


Brandstichting opnieuw op tv

vianen • In Bureau Hengeveld, het regionale opsporingsprogramma op televisie bij RTV Utrecht, wordt zaterdag 25 januari opnieuw aandacht besteed aan de brandstichting in café 't Fust in Vianen. In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 januari 2019 wordt rond 3:40 uur brand gesticht bij het café aan de Voorstraat in Vianen. Een man loopt naar de brievenbus, haalt een fles uit zijn schoudertas, giet een brandbare vloeistof in de brievenbus en steekt die aan. Er is een explosie te horen en er ontstaat een steekvlam, waardoor de rechtermouw van de jas van de brandstichter even in brand vliegt. Terwijl hij wegloopt, weet hij het vuur op zijn mouw te doven.

De uitzending van Bureau Hengeveld is op zaterdag 25 januari om 8:00 uur en wordt daarna tot en met 15:00 uur elk uur herhaald. Daarna te zien vanaf 16:15 uur, met elk uur de herhaling tot de volgende ochtend 7:15 uur.