Aanrijding met fietser in Rumpt

rumpt • Op de Provincialeweg West, de N327, in Gelderland heeft woensdagavond een ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. Vanwege de ernst van het ongeval werd naast de politie en ambulance ook de traumahelikopter opgeroepen. Deze is uiteindelijk niet geland. Nadat de fietser door ambulancepersoneel gestabiliseerd was, is deze met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De verkeersongevallendienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De weg was tijdelijk afgesloten.


Aanrijding op de Zeiving in Vuren

vuren • De hulpdiensten werden maandagmiddag opgeroepen voor een ongeval op de Zeiving in Vuren. Ter hoogte van de Nieuwe Zuiderlingedijk reed een personenauto achterop een taxi die mogelijk af wilde slaan. Hierbij raakte de bestuurder van de personenauto gewond.

Het is niet bekend of de gewonde man is overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen liepen schade op en zijn afgesleept door de berger. De auto's reden richting Leerdam.


Rechtgezet

leerdam • Een lezer wees de redactie op een fout in Het Kontakt van vorige week: 'Op bladzijde 45 van Het Kontakt van deze week staat een foto van de 'Grote kerk', waar de narcissen al in bloei staan. Het is een mooie foto, maar helaas...de fotograaf had een verkeerde toelichting. De foto is namelijk genomen aan de Molenweg in Leerdam, waar het nieuwe en prachtige kerkgebouw 'Sealthiël' staat.'


Oproep voor veilige fietskruising

west betuwe • Sinds woensdagavond 15 januari is de maat voor veel inwoners van West Betuwe en omstreken vol: op de onveilige fietskruising van de provinciale N327 naar de Boutensteinseweg vindt dan namelijk voor de zoveelste keer een ernstig ongeval plaats. Sportverenigingen aan het naastgelegen complex Rvv Rhelico en TV Rhelico slaan de handen ineen met de school van het slachtoffer, de Ida Gerhardt Academie in Geldermalsen. Samen zijn zij vrijdagavond 17 januari een petitie gestart. De teller stond zondagmiddag 19 januari al op 1100 handtekeningen. Wijkagenten, Rhelicoleden, raadsleden, docenten, (groot)ouders en jeugdige fietsers roepen allemaal de gemeente en provincie op om nu eindelijk actie te ondernemen. De handtekeningen worden op korte termijn overhandigd aan de gemeente West Betuwe en de provincie Gelderland.

q veiligefietskruisingn327.petities.nl/