Commotie over trapveld Owenstraat

leerdam • De berichtgeving over het in gebruik nemen van trapveldje aan de Owenstraat als opslag voor grote materialen heeft veel vragen opgeroepen bij de wijk– en buurtbewoners en enkele raadsleden.

Al snel na het bekend worden dat het trapveldje aan de Owenstraat voor de komende twee jaar als opslag van materialen voor het project 'Achter de Pijp' zou dienen, kwamen vanuit de wijk hevige reacties los. De gemeente Vijfheerenlanden heeft vervolgens actie ondernomen om een andere oplossing te zoeken. Daarnaast bleek dat voor deze opslag geen vergunning was verleend. Omwonenden, de wijkraad West en enkele raadsleden zijn dan ook niet tevreden over hoe alles is gegaan.

"Er is duidelijk geen communicatie tussen bewoners, Van der Ven en gemeente," benadrukt CDA raadslid Ridvan Elmaci. Wijkraadvoorzitter Tjeerd Visser merkte op: "We zijn blij dat er een oplossing is gevonden. We begrijpen dat er opslagruimte nodig is, maar overleg voortaan eerst goed met de bewoners. Bij Van der Ven gaat echt van alles mis met de communicatie naar de bewoners en de wijkraad." Elmaci benadrukt dat wijkambassadeur Marjon van Driel werkelijk alles uit de kast haalt om alles goed te laten verlopen. "Aan haar ligt het echt niet. Ik vraag me wel af of er bij de gemeente wel voldoende ambtenaren met dit project bezig zijn. Je kunt niet alles op één paar schouders neerleggen. Daar is het project te groot voor."

Elmaci heeft inmiddels namens het CDA schriftelijke vragen bij de gemeente ingediend. Ook VHL Lokaal stelde vragen. Zij wil weten wat de gemeente er aan gaat doen om er voor te zorgen dat de inwoners vooraf worden geïnformeerd over zaken die voor hun buurt van belang zijn.