Watervlucht zoekt muzikanten

vianen • De grote locatievoorstelling Watervlucht op zondag 22 maart in Vianen kan nog muzikale inbreng gebruiken. De organisatie zoekt vooral mensen die willen zingen om de grote slot-apotheose heel veel kracht bij te zetten. Bij de Grote Kerk zal onder begeleiding van Harmonie Excelsior uit vele kelen de speciaal gecomponeerde hymne klinken. Ook eerder in de voorstelling speelt de muziek een belangrijke rol als voor- en tegenstanders met elkaar de muzikale confrontatie aangaan rond de vluchtelingenstoet. Daarvoor zijn veel slagwerkers en koperblazers nodig.

Jong en oud kan meedoen. Voor nu zijn er drie woensdagen (12, 19 februari en op 4 maart steeds om 20:00) gereserveerd om te repeteren in verschillende lokalen van de Egbertusschool in Vianen. Voor jongeren in de leeftijd van de basisschool kan er een middagrepetitie komen. Wie het leuk vindt om mee te doen, kan zich aanmelden via info@lichtopvianen.nl.


EHBO cursus

asperen • Altijd al willen doen, en EHBO-cursus! Het kwam er alleen niet van? Nu is de kans. KNV EHBO Afdeling Asperen gaat een nieuwe cursus Diploma Eerste Hulp verzorgen. Deze cursus is inclusief Eerste Hulp aan Kinderen, Reanimatie en AED-bediener. Erkend door het Oranje Kruis. De kosten voor de lessen zijn 195 euro.

De cursusdagen zijn op zaterdagen 1, 15 en 29 februari, waarbij de cursus op 29 februari met een examen wordt afgesloten. De lessen worden gegeven van 9:00 tot 16:00 uur. De cursus wordt gegeven in de Brede School, Leerdamseweg 1 in Asperen. Meer informatie of inschrijven: ehboverenigingasperen@gmail.com.


De Snuffelkelder

everdingen • De Snuffelkelder aan de Kweldam 15A in Everdingen is helemaal veranderd. Bezoekers kunnen aan de Kweldam terecht voor diverse tweedehands spulletjes. De Snuffelkelder is elke laatste zaterdag van de maand geopend van 10:00 tot 13:00 uur, dus ook zaterdag 25 januari.