• Danny Verwolf (Haaften, rood-groene shirt) en Danny Muilenburg (Vuren) in  duel.
• Danny Verwolf (Haaften, rood-groene shirt) en Danny Muilenburg (Vuren) in duel. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Haaften duwt hekkensluiter vaster op onderste plaats: 1-3

Vuren nu echt in gevarenzone

vuren • Dankzij goals van Jordy Perdon, Michel den Braber, en Danny Verwolf nam Haaften in Vuren zelfs een 0-3 voorsprong. De 1-3 van invaller Björn Paul kwam voor Vuren te laat om de nederlaag nog te kunnen ontlopen.

Haaften-trainer Bart Fransen was blij met de belangrijke winst: "Deze verdiende zege geeft vertrouwen. We nemen flink afstand van de laatste plaats en hebben nu aansluiting met de ploegen net boven ons onderin de middenmoot. De afgesproken tactiek om zo onze snelheid voorin uit te buiten werd goed uitgevoerd. De laatste zeven competitiewedstrijden hebben tien punten opgeleverd en het is nu zaak om die goede lijn door te trekken. In de komende vier weken moeten we proberen meer punten te halen. Om te beginnen zaterdag thuis tegen BZC'14."

Geen scherpte

Vuren-trainer Ron Vlot had veel minder reden tot tevredenheid: "De wil in de ploeg is er wel maar de goede vorm niet. Zeker voor rust voetbalde Haaften gretiger en won de meeste duels. Vuren miste scherpte en dan wordt ook scoren moeilijk, al hebben we het in de tweede helft wel beter geprobeerd. In zo'n belangrijke wedstrijd moeten we echter veel meer presteren. Zaterdag in Tilburg tegen Merlijn is weer zo'n duel. Dan zal Vuren het veel beter moeten doen. Anders dreigt straks de vierde klasse."

Al vroeg nam Haaften door een fraai doelpunt een 0-1 voorsprong. Jordy Perdon kreeg in de 17e minuut de bal na een actie van Michael Smit voor zijn voeten. Vanaf bijna 25 meter schoot Perdon de bal prachtig voorbij keeper Tim Ritmeester in de verre bovenhoek: 0-1. Na een actie van de broers Ryan en Ian van Wijk werd Vuren voor het eerst gevaarlijk. Haaftens keeper Wesley van Eck tikte het schot van Ian van Wijk echter tot hoekschop. Zo bleef het tot de pauze na matig voetbal 0-1.

Direct na de thee was Haaften gevaarlijk, doch de knal van Thijmen Gerringa leverde slechts een corner op. De schotpogingen van de broers Luuk van der Vliet en Bas van der Vliet brachten Vuren geen succes. In de jacht op de gelijkmaker moest Vuren in de 54e minuut zelfs de 0-2 incasseren. Na een verre trap van Danny Verwolf belandde de bal bij Michel den Braber, die resoluut doel trof. Eerst leek de scheidsrechter deze treffer wegens een vermeende Haaftense overtreding eerder in het centrum voor doel nog af te keuren maar in tweede aanleg kende hij het doelpunt toch toe: 0-2. Nadien hing Haaftens derde doelpunt in de lucht. Jordy Perdon stuitte nog op keeper Ritmeester en Thijmen Gerringa mikte net naast. In de 72e minuut besliste Haaften de partij op curieuze wijze. Bijna vanaf de cornervlag schoot Danny Verwolf de bal pardoes over de verraste keeper hoog via de verste paal binnen: 0-3. Invaller Björn Paul gaf Vuren in de 79e minuut met zijn doelpunt even nog wat hoop. Hij ging twee man voorbij en schoot de bal bekeken in de verre benedenhoek: 1-3. Aan een doorlopend slotoffensief kwam Vuren echter niet toe want Haaften wist het spel meermalen te verplaatsen en hield de winst vast .