VVD wil aan de slag met de dijk

ophemert • VVD West Betuwe houdt op vrijdag 31 januari een bijeenkomst over de dijkversterking in de Tielerwaard. Twee jaar geleden is het plan 'Een dijk van een alternatief' verschenen, maar er is nog geen schop in de grond gezet. De realisatie lijkt op zich te laten wachten door allerlei ontwikkelingen op het gebied van PFAS en financiën. De dreigende stilstand in de uitvoering is nadelig voor de veiligheid en de leefbaarheid in de dorpen en dat baart de VVD zorgen. De bijeenkomst heeft tot doel bij te dragen aan een oplossing.
Voor de pauze is er een prikkelend inleidend gesprek met gedeputeerde Jan Markink van provincie Gelderland en dagelijks bestuurslid van Waterschap Rivierenland Hennie Roorda onder deskundige leiding van Kees Kruitwagen. Na de pauze is er ruimte voor gesprek. Alle geïnteresseerden zijn welkom en kunnen zonder eigen bijdrage of lidmaatschap deelnemen. Aanmelden is niet verplicht maar wordt op prijs gesteld via info@westbetuwe.vvd.nl voor 25 januari.


Start yogacursus

hellouw • Dinsdagavond 28 januari start de yogacursus 'Reis door de chakra's' in de Terp van Hellouw. In deze cursus van acht yogalessen maken deelnemers een innerlijke reis door de zeven chakra's. De lessen bestaan uit asana, pranayama, een geleide meditatie, gevolgd door een introductie in de chakrafilosofie. De cursus is toegankelijk voor zowel de beginnende als meer gevorderde yoga beoefenaar. De Terp van Hellouw is het voormalige kerkje aan de Waalbandijk 57 in Hellouw. Cursusdata: 28 januari, 4, 11 en 18 februari, 3, 10, 17 en 24 maart. Inschrijven of meer informatie:

q www.terpvanhellouw.nl


Poëzie in het Stroomhuis

neerijnen • In de 'Week van de Poëzie' brengt Stroomhuis Neerijnen haar tweede Open Podium. Dè gelegenheid voor dichters, singer-songwriters en schrijvers van zkv's (zeer korte verhalen van minder dan 300 woorden) en columns om voor te dragen uit eigen werk, zowel voor elkaar als voor het publiek. Uitgaande van het aantal aanmeldingen wordt een programma samengesteld. Hierin krijgt elke deelnemer tijd toebedeeld. Het programma wordt afgewisseld met een optreden van musici. Er is een pauze en er wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro per persoon.

De avond in Stroomhuis Neerijnen zal rond 20:00 uur beginnen en is rond 21:45 uur afgelopen. Meedoen aan deze avond op vrijdag 31 januari? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar: l.laan7@upcmail.nl of ebaars@planet.nl.

Deze avond zal tevens het thema van de zevende editie van de Stroomhuis Poëziewedstrijd 'Bakens aan de Rivier' worden.bekendgemaakt.


LingeVocaal in Stadspodium Go

leerdam • Kamerkoor LingeVocaal zingt zaterdag 1 februari een Amerikaans programma in stadspodium Go te Leerdam. Vanaf 20:30 uur reist het koor met dirigente Marilou Krouwel door Noord- en Zuid-Amerika. Rob Witteveen speelt op accordeon enkele Braziliaanse en Argentijnse stukken. De toegangsprijs voor dit kleurrijke concert bedraagt 12,50 euro.

q www.lingevocaal.nl