• Sterre Kool uit Asperen zet haar fiets in de e-bike stalling.
• Sterre Kool uit Asperen zet haar fiets in de e-bike stalling. Foto: Frans Grondman

Op Het Heerenlanden doen ze wat telt

leerdam • Op Het Heerenlanden in Leerdam maken ze werk van hun motto: doe wat telt. Op het festival dat in november 2019 is gehouden heeft de school voor mavo, havo, vwo en tto geld bijeengebracht voor het goede doel.

Met een kerstmarkt, waar vele ondernemers uit Leerdam en omgeving een aandeel in hadden, een culturele middag, een pubquiz en een sponsoractie is er in totaal 4600 euro opgehaald voor de Leerdamse Voedselbank.

In 2020 laat de school opnieuw zien dat ze haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt: op het dak worden in het voorjaar circa 100 zonnepanelen geplaatst, die samen in staat zijn de school het hele jaar van stroom te voorzien. De vervanging van alle lampen in de school door LED-lampen maakt de school nóg klimaatvriendelijker.

Open dag

De Open Dag van Het Heerenlanden is op woensdag 29 januari, van 15:00 tot 17:00 uur en van 18:30 tot 20:30 uur. Dan kan men een licht opsteken over het onderwijs dat er op de school gegeven wordt, over de begeleiding en over de speciale keuze-mogelijkheden die aangeboden worden. Bij dat laatste kan onder andere gedacht worden aan tweetalig onderwijs, voor vwo en havo, maar ook aan de keuzeklassen in leerjaar 1 en 2, met sport, techniek, kunst en theater. Op het plein laat Het Heerenlanden zien dat ze ook voor wat betreft vervoer klimaatvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan: er is een e-bike stalling. Leerlingen kunnen bij Tweewielercentrum Den Breejen aan de Vlietskant in Leerdam korting krijgen op de aanschaf van een e-bike en kunnen daar terecht voor het onderhoud van hun fiets.