'De Zorg de Baas'

gorinchem • Binnenkort start in Gorinchem de cursus 'De Zorg de Baas' voor mensen die zorgen voor een naaste met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De cursus wordt georganiseerd door MEE Mantelzorg in samenwerking met Rivas en de gemeente Gorinchem. Alle inwoners van Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden kunnen deelnemen.
Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en één terugkombijeenkomst en start op vrijdagochtend 13 maart van 9:30 tot 11:30 uur. Volgende bijeenkomsten zijn op 27 maart, 10 en 24 april, 22 mei, 5 juni en 3 juli. De cursus vindt plaats bij Revalidatie en Herstel, Banneweg 61 in Gorinchem. Aanmelden kan bij MEE Plus,servicebureau@meeplus.nl, 0183-691600. De kosten van de cursus bedragen eenmalig 10 euro voor het schriftelijk materiaal.

Tijdens de cursus staan de mantelzorgers centraal en krijgen zij handvatten uitgereikt om meer grip te krijgen op hun eigen situatie. Er wordt aandacht besteed aan onderwerpen zoals: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, omgaan met reacties van de omgeving en de rol van het netwerk.