• Van der Gijp beantwoordt vragen van Jan Dirk Stouten.
• Van der Gijp beantwoordt vragen van Jan Dirk Stouten. Foto: Herovina

Van der Gijp blikvanger Herovina-veiling

herwijnen • Het clubgebouw van voetbalvereniging Herovina in Herwijnen puilde vrijdagavond uit. De club kreeg René van der Gijp op bezoek om aan de businessclubleden van de vereniging uit te leggen hoe zijn leven er achter de schermen uitziet.

De bezoekers hingen aan de lippen van de door Jan Dirk Stouten ondervraagde ex-international en eyecatcher van het populaire televisieprogramma Veronica Inside, dat twee keer in de week een miljoen kijkers aan de buis kluistert. Herovina had de bijeenkomst gekoppeld aan een veiling waarvan de opbrengst naar de stichting Support Casper ging.

Casper van Eijk, hoogleraar chirurgie, verricht baanbrekend onderzoek naar Alvleesklierkanker.

Bijzondere gasten

Herovina heeft inmiddels een reputatie op het gebied van businessclubavonden met bijzondere gasten. André van der Meijden is voorzitter van de sponsorcommissie bij de Herwijners.

"Eerder haalden wij Kees Jansma, Wim Kieft, Leo Beenhakker met Mario Been en nu dus René van der Gijp. Via Van der Gijp was het lijntje met Support Casper snel gelegd. Van Eijk zou zelf ook aanwezig zijn maar er kwam op het laatste moment een operatie tussendoor waarbij hij aanwezig moest zijn."

Om de opbrengst voor Support Casper een impuls te geven, had Herovina er een veiling met interessante prijzen aan gekoppeld. Aan het einde van de avond kon de club daarom 5500 euro aan Support Casper overdragen.

Veronica Inside

René van der Gijp legde uit hoe het er rond de uitzendingen van Veronica Inside aan toegaat.

"Dat is echt bizar. Wij komen een minuut of vijf voor de uitzending aan, bereiden echt niets voor en gaan maar een beetje ouwehoeren. Dat is waarschijnlijk ook de kracht van het programma."

Hij kwam ook nog even terug op het succes van zijn VI-biografie GIJP. "Ik zag er eigenlijk niets in. Ik dacht dat er misschien tweeduizend van verkocht zouden worden. Vooraf zei ik 'geef mij een derde van de opbrengst en kijk maar wat je met de rest doet'. Dat liep uit de hand, want er werden 625.000 boeken verkocht."

De Dordtenaar had het naar zijn zin bij Herovina, want hij bleef na het officiële deel nog een uurtje bij de spelers hangen.


Wout Pluijmert