'VRIJHEID… daar zit muziek in!'

tricht • In mei 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Deze viering willen Muziekvereniging OZOD uit Tricht en de Fanfare Wilhelmina uit Buurmalsen groots aanpakken met een gezamenlijk muzikaal en theatraal feest voor jong en oud.

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog spelen beide orkesten echt samen in de grote muziektheaterproductie 'VRIJHEID… daar zit muziek in!', een productie van Productiehuis Firma van Gelder. De voorstelling wordt van 6 tot en met 9 mei gespeeld in een grote tent op het terrein achter de huisartsenpraktijk Tricht-Buurmalsen (Groeneweg 44). De kaartverkoop begint op 1 februari. Wie meer wil weten kan terecht op www.muziektheatertricht.wordpress.com.

Greet Mertens schreef de teksten die de muziek verbinden met het dorpsleven en de actualiteit. Samen met Petra van den Brand tekent Greet Mertens ook voor de regie. Muzikaal leider George Pancras kiest samen met dirigent Bastiaan Uijl een aantal bestaande werken uit die de verschillende functies van de muziek voelbaar maken. Irene van Helden schrijft de liedteksten die zullen worden gezongen door zanggroep Effair.