Afbeelding

Kira

Kira is een Duitse herder van 2014. Ze is afgestaan omdat ze de vrouw van het gezin ging beschermen. Zelfs naar de kinderen deed ze moeilijk. Plaatsing in een gezin met kinderen is daarom niet aan te raden, maar aan de beschermende eigenschap van Kira moet zeker gewerkt worden door de nieuwe eigenaar. Iemand met ervaring met herders zou om deze reden de voorkeur hebben. Ze kan los met andere honden buiten. Soms vindt Kira het tijdens een wandeling moeilijk om aandacht voor de baas te hebben als dat gevraagd wordt. Kira zou graag op hondensport gaan. Kortom een hond voor mensen die het leuk vinden om met hun herder aan de slag te gaan.

Stichting Dierentehuis Leerdam beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Cursus 'De Zorg de Baas'

gorinchem • Binnenkort start in Gorinchem de cursus 'De Zorg de Baas' voor mensen die zorgen voor een naaste met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De cursus wordt georganiseerd door MEE Mantelzorg in samenwerking met Rivas en de gemeente Gorinchem. Alle inwoners van Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden kunnen deelnemen.

Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en één terugkombijeenkomst en start op vrijdagochtend 13 maart van 9:30 tot 11:30 uur. Volgende bijeenkomsten zijn op 27 maart, 10 en 24 april, 22 mei, 5 juni en 3 juli. De cursus vindt plaats bij Revalidatie en Herstel, Banneweg 61 in Gorinchem. Aanmelden kan bij MEE Plus,servicebureau@meeplus.nl, 0183-691600. De kosten van de cursus bedragen eenmalig 10 euro voor het schriftelijk materiaal.

Tijdens de cursus staan de mantelzorgers centraal en krijgen zij handvatten uitgereikt om meer grip te krijgen op hun eigen situatie. Er wordt aandacht besteed aan onderwerpen zoals: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, omgaan met reacties van de omgeving en de rol van het netwerk.


Ziekenhuispoppen Beatrixziekenhuis

gorinchem • Leden van Kiwanisclub Heusden & Altena doneerden onlangs vijftig Kiwanispoppen aan de Kinder- en jeugdafdeling van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De poppen worden ingezet als middel om kinderen te troosten, voor te lichten over de behandelingen die zij moeten ondergaan en te begeleiden tijdens hun ziekteproces. Een Kiwanispop kan worden ingezet om kinderen voor te bereiden op een behandeling; zo kan er bijvoorbeeld worden uitgelegd waar geprikt wordt, waar een infuus wordt ingebracht of wat een operatie inhoudt.