BCL gaat nipt onderuit tegen De Zwaluwen

leerdam • Het eerste team van Badmintonclub Leerdam (BCL) speelde afgelopen zondag uit tegen De Zwaluwen 3 uit Breda. Na vele spannende partijen verloren de Leerdammer nipt met 5-3.

Jelmer Agema en Jan Peter Sprong kwamen in actie tegen twee heren die volop in de aanval gingen. De gasten wisten veel punten te scoren door hun snoeiharde smashes. De Leerdammers kregen hier geen controle over en verloren de partij in tweesets.

De zusjes Nathalie en Meltem van 't Pad speelden een sterke dubbel tegen de dames van de Zwaluwen. Er waren drie spannende sets nodig om te bepalen wie er zou winnen. De dames van De Zwaluwen hadden aan het eind net wat meer geluk en wonnen met 23-21. Jelmer Agema wist zijn tegenstander goed te laten rondspelen. Na twee sets wat het eerste punt voor Leerdam een feit,

Rondspelen

Meltem van 't Pad had al snel door dat ze haar dame goed rond moest spelen, waardoor de punten vanzelf haar kant opkwamen. Ze trok de stand weer gelijk naar 2-2. Jeffrey van Luijn moest voor elk punt knokken in zijn singel. In een spannende driesetter wist hij nipt te winnen, waardoor het derde punt naar Leerdam ging.

Tweede dame Nathalie van 't Pad speelde tegen een lange dame. De Leerdamse kreeg de shuttle niet genoeg hard naar achteren en moest het punt aan de Brabanders geven.

Mixpartijen

Met een 3-3 stand werd daarna gestart met de mixpartijen. Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad moesten er in de eerste set nog even inkomen. In de tweede set konden de Leerdammers meer druk zetten. Maar ook deze partij ging drie spannende sets naar de tegenpartij. De partij van Jan Peter Sprong en Nathalie van 't Pad verliep niet lekker. In twee sets werd het uiteindelijk 5-3 voor de Zwaluwen.

De Leerdammers staan nu nog zesde. Volgende week speelt het team thuis tegen de nummer 7: Vridos 1. In deze wedstrijd moeten de Leerdammers zoveel mogelijk punten pakken, zodat degradatie kan worden afgewend.