• Bij De Bazuin gaat een opstaporkest van start.
• Bij De Bazuin gaat een opstaporkest van start. Foto: Sjoerd van Reenen

'Bazuin Adults' gaat van start

leerdam • Na drie gratis en vrijblijvende kennismakingslessen voor (jong)volwassenen afgelopen december, gaat het opstaporkest van De Bazuin onder de naam 'Bazuin Adults' nu echt van start. Op vrijdagavond 17 januari is iedereen vanaf 16 jaar van harte welkom die muziek wil leren maken of het opnieuw wil gaan oppakken.

"Ook bij De Bazuin kennen we mensen die vroeger een muziekinstrument hadden willen leren bespelen… en zeggen, ik vind het zo jammer dat ik dat niet kan", vertelt Gera Pas-Clements, de drijvende kracht achter 'Bazuin Adults'. "Maar weet je dat je een instrument ook prima op latere leeftijd kunt leren bespelen? Helaas is de drempel soms hoog om je als (jong)volwassene aan te melden. Immers, vaak dan zit je dan als beginnende muzikant als 'reus' tussen kinderen van jonge leeftijd."

Door het aantrekken van dirigente Marjolijn van der Lee, en de mogelijkheid om voor de individuele opleidingen gebruik te kunnen maken van de docenten die al bij de vereniging werkzaam zijn op slagwerk, koper en dwarsfluit, is de kwaliteit gewaarborgd. Aanmelden kan via www.debazuinleerdam.nl/actueel/ojv/.