Duitse Dag op Radio M Utrecht

regio • Radio M Utrecht presenteert op vrijdag 17 januari de 'Duitse Dag': de beste Duitstalige muziek van toen en nu. Helene Fischer, Peter Maffay, Andrea Berg, Udo Jurgens, Nena en meer. Naast de Duitse hits presenteren Henk Mouwe en Jos van Heerden weer de Duitse 30. De luisteraars van Radio M Utrecht FM 93.1 maken op deze dag kans op Duitse prijzen bij de spelletjes. Radio M Utrecht eindredacteur Pieter Vorage: "De Duitse Dag is elk jaar weer een groot feest! Met de klassieke Schlagers, Neue Deutsche Welle en de Duitse hits van nu doen we onze luisteraars graag weer een groot plezier!" Stemmen voor de Duitse Top 30 kan tot en met donderdag 16 januari 12:00 uur via rtvutrecht.nl/top30.


Nieuwjaarsconcert Muziekschool VHL

vianen • Muziekschool Vijfheerenlanden opent 2020 met een spetterend Nieuwjaarsconcert op dinsdag 21 januari. Vanaf 19:00 uur is iedereen van harte welkom in het Oosterlicht College Vianen om de start van het nieuwe jaar muzikaal te vieren. De toegang is gratis. Tijdens het concert hoort men muziek in verschillende stijlen. Een greep uit het programma: de vioolgroep speelt onder leiding van Martin de Winter prachtige muziek en de leerlingen van gitaardocent Adriaan Dropsie spelen gezamenlijk onder meer 'January in Spain', mooie nieuwjaarsmuziek met Spaanse invloeden.

Bij de Muziekschool Vijfheerenlanden zijn ook diverse bands actief. Ook zij zullen optredens verzorgen. Daarnaast is er nog veel meer muziek te beluisteren.

q www.muziekschoolvijfheerenlanden.nl


Open dagen op
Lek en Linge

regio • Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn op 24 en 27 januari welkom om een kijkje te nemen bij Lek en Linge in Culemborg. De open dagen van brugklas, vmbo, havo en vwo van Lek en Linge zijn op 24 januari van 15:30 tot 20:30 uur en 27 januari van 18:00 tot 20:30 uur. Tijdens deze dagen vertellen docenten en leerlingen over het onderwijs, de vakken, leerlingbegeleiding en buitenschoolse activiteiten.

q www.lekenlinge.nl


Wandeling in wintersferen

neerijnen • De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden woensdag 22 januari een wandeling in winterse sferen in Neerijnen. De natuur is in winterrust, maar toch valt er van alles te ontdekken. Zo hebben de bomen nog geen blad, waardoor kasteel Waardenburg en huis Neerijnen goed zichtbaar zijn in hun mooie omgeving. Afhankelijk van de temperatuur zijn de knoppen van verschillende bomen en struiken aan het veranderen en zich aan het voorbereiden op de lente.

De wandeling start om 14:00 uur vanaf de parkeerplaats van Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1 in Neerijnen. De wandeling duurt ongeveer twee uur, deelname kost 5 euro, kinderen tussen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via onderstaande website. Meer informatie: Bert Vos, 06-19717255 of Fieke Vos, 06-42800802.

q www.glk.nl/activiteiten