Bomen in buitengebied

west betuwe • De gemeente West Betuwe herplant ongeveer 300 bomen in buitengebied van Buurmalsen, Enspijk, Herwijnen, Rhenoy en Vuren.

Het gaat om verschillende boomsoorten, zoals populieren, lindes, iepen en elzen. De klus duurt tot begin februari. De bomen komen aan de Detsteeg, Boutenstijnseweg, Hoevenseweg, Kooiweg, Beschuinse, Achterdijk, Kerkweg en Hennisdijk. Daarvoor gebruikt de gemeente West Betuwe de gemeentelijke bermen in het buitengebied. De gemeente houdt rekening met kabels, leidingen, inritten en lantaarnpalen. Avri voert het werk in opdracht van de gemeente uit. Naar verwachting is het werk begin februari klaar.

De gemeente is verantwoordelijk voor de bomen in de openbare ruimte. Periodiek controleert de gemeente de gezondheid en veiligheid. Bij de controle in 2019 bleek dat sommige bomen ziek of onveilig waren. Het was nodig om deze te kappen. Waar mogelijk worden de bomen ook weer herplant, maar dat kan niet altijd op dezelfde plaats. Dit project is daar een voorbeeld van. Tegenwoordig wordt daarbij meer rekening gehouden met biodiversiteit. Daarom worden de verschillende boomsoorten in één laan herplant, dat voorkomt plagen.