Afbeelding
Foto:

Heel Heukelum samen aan tafel

Heel Heukelum samen aan tafel

heukelum • Alle inwoners van Heukelum zijn zaterdag 18 januari welkom voor een maaltijd en gezellig samenzijn in dorpshuis De Krakeling. Gemeenteleden van de plaatselijke kerk zorgen voor het eten.
Het jaarthema van de kerk is dit keer 'Aan tafel'. "Daar past een gezamenlijke maaltijd natuurlijk goed in. We wilden graag een gebaar maken naar heel Heukelum. Er zijn hier best veel verenigingen, maar iedereen zit wel een beetje op zijn eigen eilandje. Dat willen we zaterdag doorbreken", licht predikant Christien Dekker toe.
De commissie Vorming & Toerusting pakte de organisatie op. Esther van Gent is één van de leden van deze commissie. "Verschillende gemeenteleden gaan lekker koken. We willen gastvrijheid tonen en verbinding zoeken. We hopen op mooie ontmoetingen", zegt Esther. Het eten wordt afgewisseld met gezellige live muziek van de Heukelumse band 'Still go on' (voorheen 'De Pensionado's').
Wat er op het menu staat, is nog een verrassing. Christien en Esther willen wel een tipje van de sluier oplichten: "Denk aan ouderwetse winterkost, en voor de kinderen een speciale lekkernij."
Het festijn duurt van 17:00-20:00 uur. Om het plan bekend te maken, zijn huis aan huis flyers verspreid. Belangrijk is wel dat belangstellenden zich uiterlijk donderdag 16 januari aanmelden in verband met de voorbereidingen. Dat kan via een mailtje naar Esther van Gent: harryesther@upcmail.nl.
De maaltijd is in principe eenmalig. Wel organiseert de protestantse kerk als afsluiting van het seizoen 'Happen & trappen', waarbij in kleine groepjes bij mensen thuis wordt gegeten. Ook daarbij kan iedereen aanhaken, net als uiteraard tijdens de zondagse kerkdiensten. "We willen, mede door deze activiteiten, een plek zijn waar iedereen welkom is."


Appelbeignets bakken

neerijnen • Dat soms een hobby uit de hand kan lopen, blijkt wel uit de actie van twee meiden in Neerijnen. Ook dit jaar hebben Sanne van Loenen (18) en Anneleen Jonkers (16) appelbeignets gebakken voor het goede doel Samenloop voor Hoop Neerijnen. Dit jaar hebben ze, namens team 'You Never Walk Alone' appelbeignets gebakken. De meiden lopen ook mee met dit team tijdens de Samenloop voor Hoop in Neerijnen op 12 en 13 juni. Het was de bedoeling om er net zoveel als vorig jaar te bakken en dan te stoppen, want op was op. Maar doordat er heel veel bestellingen kwamen, was er meel te weinig en moest er nog bij gekocht worden. Deze actie heeft uiteindelijk een bedrag van 225,65 euro voor de Samenloop voor Hoop opgeleverd. Volgend jaar wordt er weer door de meiden gebakken voor een goed doel. Op dinsdag 11 februari is er vanaf 20:00 uur een informatieavond in De Koeldert in Waardenburg. Tijdens deze avond wordt er verteld wat het inhoudt om als team mee te lopen en ideeën voor acties gedeeld.

q www.samenloopvoorhoop.nl/neerijnen


Nieuwjaarsborrel

leerbroek • Voor de vijfde en waarschijnlijk de laatste keer houdt VOS-ondernemers in samenwerking met MKB-personeel de quiz 'De slimste ondernemer van de streek'. Deze quiz vindt plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VOS in 'De Vergulde Kip' aan de Middelkoop 86 in Leerbroek. Vanaf 19:30 uur inloop en om 20:00 uur start het programma. Aanmelden via: www.vos-ondernemers.nl.