• Vanessa Meijer, Monique Sentjes en Lucio Messercola.
• Vanessa Meijer, Monique Sentjes en Lucio Messercola. Foto: Mimi van Rossem

Messercola burgemeester Timmerdorp

leerdam • Lucio Messercola, de bekende filmproducent en regisseur van onder andere 'De Brief voor Sinterklaas', is tijdens de nieuwjaarsreceptie van Stichting Jeugd Actief benoemd tot Timmerdorp burgemeester van 2020.

Na de bekendmaking kreeg de in Leerdam geboren, maar nu in Amsterdam wonende Messercola, van de huidige Timmerdorpburgemeester Monique Sentjes de bijbehorende ketting overhandigd. "Het is geen werken hoor, maar een week geweldig genieten", merkte Sentjes op.

Messercola, die zeer vereerd is met deze benoeming, reageerde: "Ik werk graag met kinderen en verheug mij erg op deze week. Ik heb al een dikke kruis in mijn agenda gezet en ga hier zeker van genieten." Voorafgaand aan de bekendmaking van het thema verzorgde de Gorinchemse breakdance groep Break Squad een spectaculair optreden. Aansluitend maakte Timmerdorp voorzitter Vanessa Meijer bekend dat het thema dit jaar 'Timmerdorp Goes Street Wise' is. Meijer: "Ja, we gaan de straat op en hopen dat de kinderen een week lang gaan genieten van allerlei soorten dance, urban, het bijbehorende streetfood en zoveel meer."

Waar dit jaar het Timmerdorp wordt gehouden wordt eind van deze maand pas duidelijk. Omdat er dit jaar bij zowel LRC als Leerdam Sport wordt gebouwd en nieuwe velden worden aangelegd, en ook de voetbalvelden geen eigendom meer zijn van de voetbalverenigingen maar van de gemeente, is nu nog niet duidelijk waar het jeugdspektakel gehouden wordt.

Zoals gebruikelijk bij nieuwjaarsrecepties is ook deze avond terug– en vooruit geblikt. Jeugd Actief voorzitter Bart Bruggeman gaf aan dat Jeugd Actief bestaat uit een prachtige club vrijwilligers die zich heel veel uren per jaar inzetten voor de kinderen van Leerdam. Want er wordt niet alleen getimmerd maar er zijn ook culturele en sportieve activiteiten waaronder het Schoolvoetbaltoernooi, het Skatefeest, de Kinderboekenweek en het Kinderkookcafé. Bruggeman: "Jammer dat de belangstelling voor de culturele activiteiten een beetje teruglopen. We hebben zelfs recent de activiteit 'Leerdam Got Talent' moeten afblazen. Jammer eigenlijk, maar we gaan het dit jaar toch weer organiseren. Daarvoor gaan we samenwerking zoeken met de scholen en GO. Verder willen we kinderen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met kunst en cultuur tijdens de komende cultuurdag." Hierna werd nog afscheid genomen van een viertal vrijwilligers die zich jarenlang met veel enthousiasme hebben ingezet voor Jeugd Actief. Het viertal kreeg heel toepasselijk een gereedschapskistje met gouden hamer overhandigd.


Mimi van Rossem