• Peter Abbel in de infraroodhoek van zijn praktijk.
• Peter Abbel in de infraroodhoek van zijn praktijk. Foto: @Levien Vermeer

Relaxen in Peters Massagepraktijk

leerdam • Sport- en ontspanningsmassage, Lomi Lomi, ayurvedische massage, hotstone massage: Peter Abbel (49) biedt het allemaal aan in een relaxte ambiance.

Meer voldoening in zijn leven, daar was hij naar op zoek. "Ik werk liever met mensen, dan met machines." Abbel werkte in de kaasverpakkingsindustrie, maar schoolde zich om en volgde een door de branche- en examenorganisatie Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) erkende opleiding tot (sport)masseur. De schuur naast de entree van zijn woning bouwde hij eigenhandig om. Door een slimme inrichting bleek die ruim genoeg om ook nog een infraroodhoek toe te voegen. "Ik onderscheid me bewust met mijn praktijkinrichting. Daarom heb ik een warme en sfeervolle uitstraling gecreëerd. Geen aluminimum aanrecht, maar een stenen waterschaal, natuurtinten in combinatie met blauwe handdoeken." De infraroodhoek voor rug en benen voegt iets wezenlijks toe aan de massage varianten: "Infrarood licht werkt stimulerend voor spieren en bloedsomloop, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden." Daarna kan de cliënt genieten van een kopje koffie of thee. Na elke andere behandeling staat er een 'fris watertje' klaar met extra vitamine C. Abbel werkt samen met Family Fit Muslu: "Zo maken we van elkaars expertise gebruik."

Iedereen vanaf achttien jaar met een klacht over het bewegingsapparaat, of behoefte aan ontspanning kan bij 'Peters Massagepraktijk' terecht. Onder die leeftijdsgrens vraagt hij een ouder mee. De feestelijke opening is op maandagavond 20 januari vanaf 19:00 uur in de Magnoliastraat 24 in Leerdam. Meer informatie: www.petersmassagepraktijk.nl of 06-28232394.