• SVW wint de Proxsys Cup 2019-2020.
• SVW wint de Proxsys Cup 2019-2020. Foto: Rick den Besten

SVW maakt favorietenrol waar in Proxsys Cup

gorinchem • SVW torste de favorietenrol in het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup met zich mee, maar bleek uitstekend bestand tegen die druk. De finale tegen Unitas werd zaterdagavond in een bomvolle Oosterbliek overtuigend met 3-0 gewonnen. In het hele toernooi kregen de streepjes slechts twee goals tegen.

Net toen iedereen dacht dat de eerste helft zonder doelpunten zou gaan verlopen, werd De Oosterbliek toch nog wakker geschud. Eerst was het Kevin Cornet die namens Unitas snoeihard de paal trof, waarna SVW nog voor de rust een keiharde tik uitdeelde aan de stadsgenoot. Eerst was het Mounir El Ouazizi die zijn dertiende van het toernooi tegen de touwen schoot, waarna Hicham Farhou precies hetzelfde deed. SVW's goaltjesdieven zetten met hun goals de finale vlak voor rust helemaal op z'n kop.

De goals in de eerste helft zorgden ervoor dat de tweede helft er eentje was om de vingers bij af te likken. Unitas zette vol aan en mocht zelfs tijdelijk tegen een man minder spelen omdat Farhou een gele kaart kreeg. Die man-meer-situatie leverde niets op de voor de roodbroeken. Maar het was nota bene Farhou die meteen bij zijn rentree in het veld hands maakte, waardoor Unitas een penalty kreeg. Dat was echter ook precies het moment dat SVW-doelman Perini zich tot de grote man van de wedstrijd manifesteerde. Hij keerde de penalty van Achraf Chentouf in eerste instantie en ook in rebound was Perini er als de kippen bij om de bal uit zijn doel te houden. De stand bleef zodoende op 2-0 steken en het lukte de roodbroeken maar niet om de aansluitingstreffer te maken.

Drie minuten voor tijd viel het doek definitief voor Unitas. Farhou maakte zijn tweede van de wedstrijd, zijn veertiende van het toernooi en daarmee verzorgde hij de beslissing van de finale. SVW klopt Unitas in de finale van de Proxsys Cup met 3-0 en mag zich daarmee de winnaar van de vierde editie van de Proxsys Cup noemen.

Heukelum

SVW won een dag eerder in de halve finale met 1-3 van Heukelum, dat op donderdag in de kwartfinale wist te winnen van titelverdediger GJS. Na vijf minuten stond het al 0-1 voor SVW. Aanvoerder Mounir el Ouazizi schoot zijn tiende goal van het toernooi binnen. Vier minuten voor rust scoorde Benjamin Meijdam de gelijkmaker. Na 5 minuten in de tweede helft was daar de 1-2. Mounir el Ouazizi was het eindpunt van een vlotte counter aan SVW kant. Het potje bleef op de scherpst van de sneden. Heukelum-aanvoerder Lars van Honk kreeg een gele kaart en hier profiteerde SVW van. Opnieuw was Mounir el Ouazizi trefzeker: 1-3.

Kevin Cornet (Unitas) werd gekozen tot beste speler van het toernooi. Ook maakte hij de mooiste goal. Mehmet Uysal van Heukelum was de beste keeper. Topscorer werd Hicham Farhou (SVW).