Effecten Bloesemtocht onderzocht

regio • Een grondig onderzoek naar beleving, gezondheid, toeristische en economische impact voor de Betuwe levert prachtige resultaten op.

Het onderzoek hiernaar is uitgevoerd op verzoek van stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht na afloop van de 27ste bloesemtocht in april 2019. Onderzoekers zijn Martijn Kamper MSc. en Jelle Schoemaker MSc., verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Het onderzoek werd maandag door Hans van Kranenburg, voorzitter van stichting Rode Kruis Bloesemtocht, overhandigd aan Servaas Stoop, burgemeester gemeente West Betuwe.

De Rode Kruis Bloesemtocht 2019 telde 34.524 deelnemers. 86 procent kwam speciaal voor het evenement naar de Betuwe. In totaal waren er 29.750 deelnemers die de Betuwe bezochten. Deze deelnemers zouden dit gebied zonder dit evenement niet bezocht hebben. De wandelaars gaven 180.000 euro uit aan extra bestedingen in de regio, waardoor de totale economische impact uitkomt op bijna 275.000 euro. De bezoekers hebben het evenement gemiddeld een 8,1 gegeven (op de schaal van 1 – 10) en ruim drie vierde is van plan om volgend jaar opnieuw aan het evenement deel te nemen. Het evenement wordt op 18 april opnieuw gehouden.