Reanimatie en EHBO Leerbroek

leerbroek • EHBO vereniging Leerbroek houdt vanaf 28 januari een cursus AED en Reanimatie. Onder leiding van de kaderinstructeur leren deelnemers in één avond hoe ze een hartstilstand herkennen en wat ze als eerste moeten doen.

Ze oefenen op een reanimatiepop en leren hoe ze een AED bedienen. Vervolgens wordt iedereen jaarlijks uitgenodigd voor een herhalingstraining. De avond op 28 januari duurt van 19:00 tot 22:00 uur. Kosten bedragen 20 euro. De cursus wordt gegeven in De Overkant in Leerbroek. Aanmelden kan via ehboleerbroek@live.nl.


Winterserie wandeling

leerdam • Een nieuw jaar. Dit betekent, dat de winterserie wandelingen georganiseerd door Wandelsportvereniging Prins Bernhard uit Leerdam weer begint. Dit jaar wil de vereniging stilstaan bij 75 jaar bevrijding. De routes gaan dan ook langs verschillende oorlogsmonumenten. Zaterdag 11 januari staat de volgende wandeling op het programma. Wie 30 kilometer wandelt kan tussen 8:00 en 10:00 uur starten bij wijkgebouw Patrimonium in de Jeekelstraat. De 20 kilometer start tussen 9:00 en 12:00 uur, 15 en 10 kilometer tussen 9:00 en 13:00 uur en de 5 kilometer tussen 9:00 en 14:00 uur. Het startbureau sluit om 17.00 uur. De routes gaan richting Acquoy. Meer informatie: dcvanzee@planet.nl of kijk op www.wsv-prinsbernhard.nl.


Slanke Open Huis Route Leerdam

leerdam • Afslanken valt niet altijd mee. Een beetje hulp is soms wel prettig. Anita Hoogeveen, Thamara Likimahua, Monique in den Bosch en Willy van Loon kunnen ondersteuning bieden bij het afslanken en houden daarom zaterdag 18 januari vanaf 13:30 uur een Slanke Route door Leerdam. Deelnemers komen op vier locaties in de binnenstad van Leerdam die gericht zijn op afslanken, maar op verschillende manieren. De locaties: Hart for her Leerdam, Sporten voor vrouwen, Vlietskant 16; Bali Beach Studio, Slenderen, Nieuwstraat 11; Beautycenter Leerdam, Lipolaser, Fonteinstraat 28 en La Peau Satin, PowerSlim, Meent 50.