'Dementie, en nu?'

regio • Bijna zeventig procent van alle mensen met dementie woont thuis, alleen of met een naaste. Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, zoals 'Dementie, en nu?'. Maar ook vragen op emotioneel vlak: hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en tóch ook te zorgen voor jezelf. Tevens voelen mantelverzorgers van mensen met dementie zich vaak alleen. Om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en weten welke ondersteuning mogelijk is.

Voor deze doelgroep is 'Dementie, en nu?' ontwikkeld. In tien bijeenkomsten worden inzichten, kennis en vaardigheden meegegeven en is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep van maximaal tien mantelzorgers van een persoon met (jong)dementie. Deelname kan mantelverzorgers helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. Want ook uit de zorg en de begeleiding van een persoon met dementie is voldoening te behalen. Wie zichzelf hierin herkent, is van harte welkom aan de cursus mee te doen. De partner, ouder of ander familielid met dementie is van harte uitgenodigd om mee te komen. Er is opvang tijdens de cursus. De bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats op de woensdagen 5 en 19 februari, 4 en 18 maart, 1, 15 en 29 april, 13 en 27 mei en 10 juni. Ontvangst vanaf 9:30 uur in Stadspodium GO in Leerdam. De cursus start om 10:00 uur en wordt om 12:30 uur afgesloten met een gezamenlijk lunch. Deelname is gratis. Aanmelden kan via info@samendoen.expert of 0345-637363.


Excursie naar Posbank in Rheden

vianen • Natuur en Vogelwacht 'De Vijfheerenlanden' houdt zondag 12 januari een excursie in de natuur bij de Posbank in Rheden. De wandeling vindt plaats onder leiding van Jules Klees, 0347-351 499, klees@hetnet.nl. Vertrek op zondagmorgen om 9:00 uur van de parkeerplaats Benedictushof 132 in Vianen.