• Jubilate treedt op in de Grote Kerk in Vianen.
• Jubilate treedt op in de Grote Kerk in Vianen. Foto: Cees vd Wal

Concert door veertig mannen

vianen • Twee mannenkoren geven zaterdag 11 januari vanaf 19:30 uur een uniek nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk van Vianen ten bate van Mercy Ships.

Het Urker Mannenkoor 'Soli Deo Gloria' uit Urk en het Jong Mannenkoor 'Jubilate' uit Ridderkerk laten de stemmen versmelten en zullen de luisteraars een enerverende avond bezorgen. De mannenkoren worden begeleidt door een viertal topmusici. Maria Knops begeleidt de koren op de harp. Violiste Boglarka Erdös soleert en begeleidt samen met haar vader en cellist Csaba Erdös. De bekende pianist Johan Bredewout bespeelt de piano. De dirigenten Jaap Kramer en Lennert Knops dirigeren en bespelen het prachtige orgel in de Grote Kerk. Trompettist Henk Jan Drost zorgt voor de power als het nodig is.

Soli Deo Gloria behoort tot de jongste koren van Urk. Het werd opgericht in 1997, door enkele vrienden. Het staat sindsdien onder leiding van Jaap Kramer. Vanaf het begin is streven naar kwaliteit een belangrijke drijfveer binnen het koor geweest. Die kwaliteit heeft geleid tot een groep enthousiaste zangers met een ongeëvenaarde koorklank in Nederland.

Jong Mannenkoor Jubilate is opgericht in 2008 door een aantal vrienden en hun dirigent Lennert Knops. De mannen van Jubilate komen uit de wijde regio en repeteren om de week in Ridderkerk. Ook Jubilate heeft een maximaal aantal leden van twintig. Nieuwe leden doen auditie. Op deze manier wordt getracht de unieke sound van het mannenkoor te waarborgen.

De deuren gaan om 19:00 uur open. De toegangsprijs is 10 euro per persoon. Er wordt een collecte gehouden ten bate van Mercy Ships.