donderdag 2 januari

Inleveren goederen
19:30, Waardenburg, Oude School. Spullen inleveren voor de kerkmarkt van zaterdag 20 juni. Tussen 19:30 en 20:30 uur kunnen oude bruikbare spullen, boeken, draagbare kleding, speelgoed, kleine meubelstukken, etc. ingeleverd bij kerkelijk centrum 'De Oude School' aan de Dorpsstraat in Waardenburg.

vrijdag 3 januari

Rode Koffietafel
10:30, Geldermalsen, De Pluk. De Rode Koffietafel praat over vuurwerk en alle tradities die daarbij horen. Deze traditie met materiële 'collateral damage', ogen en vingers beschadigd, en paniek bij kinderen en huisdieren, is voldoende de moeite waard om in de APV West Betuwe te handhaven. Daarvoor betalen de 51.000 inwoners van West Betuwe graag een tientje de man.

Sneeuwstorm
11:00, Herwijnen, Geofort. Deze kerstvakantie kun je bij GeoFort zelf sneeuw maken! We hopen natuurlijk op een mooi door sneeuw bedekt forteiland. Maar als er geen sneeuw valt.. dan maak je het toch gewoon zelf. In het GeoLab zijn er deze vakantie leuke winterproefjes te doen. Trek je labjas aan en kom gezellig langs in het GeoLab!

Kaarsverlichte rondleiding
17:00-20:30, Poederoijen, Slot Loevestein. Ontvangst met warme chocomel en glühwein met troubadour bij vuurkorven. In de Zael is een stamppotbuffet. Daarna rondleiding door het kasteel, dat is verlicht met honderden kaarsen. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.slotloevestein.nl

Nieuwjaarsborrel
20:00, Leerdam, De Noorderberg. Het Mamcafé Leerdam houdt een nieuwjaarsborrel voor mama's, papa's en andere opvoeders. Drankjes worden verzorgd door de organisatie het Mamacafé, mochten bezoekers/ gasten het leuk vinden iets lekkers mee te nemen dan mag dat.

And then we danced
20:30, Geldermalsen, De Pluk. LingeFilm begint het jaar met de Georgische film And then we danced. De film speelt zich af in Georgië en gaat over de homoseksuele danser Merab die verliefd wordt op zijn tegenspeler Irakli. Dans is voor Merab en voor Irakli de enige mogelijkheid om zich te uiten in het conservatieve Georgië. Ook op woensdag 8 januari.

zaterdag 4 januari

Veteranencafé
14:00, Gorinchem, POGO. Veteranencafé in 'POGO', Grote Haarsekade 120 in Gorinchem. Alle veteranen, voormalige en actief dienende militairen en overige belangstellenden zijn met hun partner van harte welkom. Een mooie gelegenheid om elkaar alle goeds toe te wensen voor het nieuwe jaar.

Floris Festijn op Loevestein
17:00-22:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met middeleeuws banket en groots vermaak rond het thema 'Floris'. Eénmalige exclusieve avond midden in het kasteel, waar de serie Floris is opgenomen. Met o.a. twee afleveringen van de serie en heel lekker eten. Deelname kost 67,50 euro incl. eten en drankjes. Reserveren is noodzakelijk: www.slotloevestein.nl

Spannende speurtocht
19:00, Herwijnen, GeoFort. Het GeoFort houdt een spannende Sterrentocht. Tijdens deze avond maken deelnemers een reis door het heelal. Met de interactieve film de Powers of Ten reizen bezoekerd naar het verste plekje van het zonnestelsel er ervaren zij de oneindigheid van het heelal. Enthousiaste amateurastronomen vertellen meer over de sterren en planeten. Verken zelf de sterrenhemel met een echte 250mm Dobsontelescoop. Voor meer informatie en reserveren: www.geofort.nl/agenda/sterrentocht.

Nieuwjaarsbingo
20:00, Haaften, Kulturhus. Volleybalvereniging Haaften Kwiek houdt haar jaarlijkse bingo avond. De bingo wordt gehouden in het multifunctionele centrum in Haaften (Kulturhus). Er zijn diverse prijzen te winnen met, onder andere, de hoofdprijs van 100 euro. De zaal is open vanaf 19:30 uur.

Joker
20:30, Geldermalsen, De Pluk. Griezelen bij LingeFilm met Joker, de bekende aartsvijand van Batman.

zondag 5 januari

Club van lelijke kinderen
11:00, Geldermalsen, De Pluk. LingeFilm draait de jeugdfilm De club van lelijke kinderen, om 11:00 uur autismevriendelijk. Tweede voorstelling in de middag. Beide tijden is auteur Koos Meinderts aanwezig om een van zijn boeken te signeren.

Nieuwjaarsconcert
14:30, Gorinchem, Theater PoGo. De Gorinchemse jazzclub Jazz Hall'72 ontvangt The Storyville Jassband. De jazzclub ontvangt bezoekers met een glas prosecco om zo gezamenlijk het nieuwe jaar te begroeten. Meer informatie: www.jazzhall72.nl.

Rott'n Cott'n in Stroomhuis
15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Veelzijdige vijfkoppige band Rott'n Cott'n brengt oude blues, latin, Franse chansons, jazz en oude popnummers op accordeon, basklarinet, shuitar, bluesharp, contrabas en drums. Entree: 15 euro incl. glas sap of wijn in de pauze. Reserveren: www.stroomhuisneerijnen.nl

maandag 6 januari

BOP
10:15, Asperen, Dorpshuis EMM. De Buurt Ontmoetings Plek (BOP) is open van 10:15 tot 11:45 uur. Elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen onder het genot van een kopje koffie/ thee of een praatje maken.

dinsdag 7 januari

Paranormale avond
20:00, Leerdam, De Vogelvriend. Paranormale avond met Marianne Huisman, spontane waarnemingen uit de zaal. Let op! De avond is op een nieuwe locatie: De Vogelvriend, P.M. van Gentstraat 23 in Leerdam. Meer informatie: Ria Verhoeks, 06-53911991 of www.pasoleerdam.nl.

woensdag 8 januari

BOP Herwijnen
10:00, Herwijnen, Dorpshuis De Poort. BOP Herwijnen in dorpshuis 'de Poort'. Iedereen is welkom, voor een kop koffie of thee, een gezellig praatje, het spelen van diverse spelletjes en vervolg sjoelcompetitie. Meer informatie: Bart van Zandwijk: 06-13784043.

Seniorweb
14:00 – 15:30, Leerdam, Noorderberg, Bergstraat 90. Elke woensdagmiddag is er in het Noorderberg een inloop voor vragen of problemen over het gebruik van de pc, tablet of smartphone. De kosten bedragen 5 euro voor een consult van een half uur. Voor verdere informatie: www.leerdam.seniorweb.nl

Lezing Groei & Bloei
20:00, Geldermalsen, zalencentrum 'Ons Huis'. Lezing Groei&Bloei: 'Efficiënt vaste plantengebruik door Gerard van Buiten van de Botanische Tuinen in Utrecht, www.west-betuwe.nl.