Schoorsteenbrand in Schoonrewoerd

schoonrewoerd • De brandweer is vrijdagavond 27 december uitgerukt voor een schoorsteenbrand in Schoonrewoerd. De brand ontstond omstreeks 22:15 uur bij een woning aan het Kortgerecht. De brandweer van Schoonrewoerd kreeg bij het bestrijden van de brand en het vegen van de schoorsteen assistentie van een hoogwerker uit Vianen. Ook de politie kwam ter plaatse.

Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.


Nieuwjaar Zonnebloem

regio • De zonnebloem afdeling Neerijnen houdt dinsdag 14 januari een nieuwjaarsbijeenkomst met aansluiten een Chinees verrassingsbuffet in gebouw Maranatha in Opijnen. Bezoekers zijn deze middag vanaf 11:30 uur welkom, de bijeenkomst duurt tot 15:00 uur. Opgeven kan tot uiterlijk 11 januari bij Sia Feenstra, 0345–576851 of 06-42131916. Er moet zelf vervoer naar Opijnen worden geregeld.


Spannende Sterrentocht

herwijnen • Het GeoFort in Herwijnen houdt zaterdag 4 januari vanaf 19:00 uur een spannende Sterrentocht. Tijdens deze avond maken deelnemers een reis door het heelal. Met de interactieve film de Powers of Ten reizen bezoekers naar het verste plekje van het zonnestelsel er ervaren zij de oneindigheid van het heelal. Enthousiaste amateurastronomen vertellen meer over de sterren en planeten. Verken zelf de sterrenhemel met een echte 250mm Dobsontelescoop. Sluit de avond af bij het kampvuur en rooster marshmallows en drink warme chocomel. Voor meer informatie en reserveren: www.geofort.nl/agenda/sterrentocht.