• Heukelum heeft nog een kleine kans op plaatsing voor de kwartfinales.
• Heukelum heeft nog een kleine kans op plaatsing voor de kwartfinales. Foto: Rick den Besten

Proxys-voetbaltoernooi nadert ontknoping

gorinchem • Titelverdediger GJS, Altena, Hardinxveld, topfavoriet SVW en Woudrichem hebben zich zaterdag als eerste vijf clubs geplaatst voor de kwartfinales van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup. De overige drie kwartfinalisten werden maandagavond bekend.

Hardinxveld werd eerste in poule D door een 1-4 zege op Vuren. Tot aan de pauze bleef het 0-0. Johan Woltman zette Hardinxveld na rust op een 0-2 voorsprong. Vuren maakt het toch nog even spannend door een goal van Luuk van de Vliet, maar uiteindelijk maakte Hardinxveld aan alle illusies een einde.

Herovina won in poule C met 6-3 van HSSC'61. Het team uit Herwijnen begon goed door twee goals van Arnel Kocan. Tristan Koets deed net voor het einde van de eerste helft wat terug voor de Heicoppers. Na de pauze voerde Herovina de boventoon. Door goals van weer Arnel Kocan (2x) en Jesse van Vliet liepen de mannen uit Herwijnen verder uit naar een comfortabele voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Uiteindelijk werd het 6-3 voor Herovina zodat we de mannen uit Herwijnen volgend jaar terug zien.

Unitas en Heukelum speelden in poule F gelijk: 3-3. Heukelum kwam twee keer op voorsprong door doelpunten van Tim Schwebke en Benjamin Meijdam. Unitas kwam beide keren heel snel terug via Ismael el Khaddouri en Achraf Chentouf. Unitas kwam via aanvoerder Kevin Cornet op voorsprong, terwijl Tim Schwebke kort voor rust de 3-3 binnentikte. Na rust waren er nog mooie kansen voor Benjamin Meijdam en Mehmet Uysal.

In poule E werd Asperen verpletterd verslagen door Sliedrecht. Het werd maar liefst 8-0. Coen van der Waal (2x) en Akram Chentouf waren trefzeker in het eerste bedrijf. Na rust scoorden
Yassine Belghar, Quincy Bartens (2x), Anthony Fortes Furtado. Ook was er nog een eigen goal van Asperen.

In poule B won LRC met 3-2 van Meerkerk. De openingstreffer kwam op naam van Arwin van Soest. Na rust scoorde Melving van de Heuvel de gelijkmaker. De 2-1 voor LRC was een prachtige. Arwin van Soest onderschepte de bal op eigen helft, passeerde een tegenstander voorbij, ging de combinatie aan en kopte de bal uiteindelijk binnen. Kort voor tijd kwam Meerkerk terug tot 2-2, maar binnen de minuut was daar Owyn van Vuren die de 3-2 voor LRC binnentikte. Zo mag LRC volgend jaar weer terug komen.

Lekvogels verloor in poule D met 2-4 van Ameide. Door een eigen goals van het team uit Lexmond werd het 0-1. Bas de Kruijk en Evert-Jan Blokland zorgden voor rust voor een royale 1-3 voorsprong voor Ameide. Stijn van Reeuwijk schoot de aansluitingstreffer binnen. Richard den Hartog besliste uiteindelijk de wedstrijd.

De beslissingen zijn deze week dagelijks te volgen op onze website Regio-Voetbal.