Symposium NAH-Vraagwijzer

lexmond • Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) komen na de revalidatieperiode vaak alleen te staan. Voor henzelf en hun naasten is het moeilijk zicht te krijgen op de juiste hulp en mogelijke nazorg in de thuissituatie. NAH-Vraagwijzer houdt donderdag 23 januari in samenwerking met SamenDoen een symposium met als thema: 'De zoektocht: nazorg op het gebied van welzijn in de chronische fase'. Tijdens het symposium zal de Stichting NAH-Vraagwijzer gepresenteerd worden. Een volgende stap in professionalisering om de NAH-getroffenen en zijn naasten nog beter van dienst te kunnen zijn. Het symposium is, naast voor NAH-getroffenen zelf, ook bedoeld voor mantelzorgers en professionals.

NAH-Vraagwijzer geeft voorlichting, advies en ondersteuning bij NAH in het dagelijks leven. Na het oplopen van hersenletsel verandert het leven van de getroffene drastisch. In de levenslijn is een breuk ontstaan en na afronding van de revalidatie kan gesproken worden van een rouwproces. NAH krijg je niet alleen, ook de omgeving heeft te maken met de gevolgen. Vaak is de inzet van mantelzorgers en professionele hulp onontbeerlijk. Het doel van het symposium is informatie te verzamelen waar de behoeftes liggen van de verschillende betrokkenen. Hiervoor staan drie workshops op het programma. De NAH-getroffenen gaan zich buigen over het thema rouwverwerking, de Mantelzorgers over 'Mantelzorgen is wat ik doe, niet wie ik ben' en de professionals over de bejegening van de NAH-getroffenen.

Het symposium vindt donderdag 23 januari plaats in Huis het Bosch in Lexmond. Inloop vanaf 16:00 uur met een kopje koffie. Aanmelden: info@nahvraagwijzer.nl.