Afbeelding

Erfgoedverhalen

vianen • Een stad zonder inwoners is alleen een verzameling stenen. De inwoners geven de stad zijn identiteit. Sinds afgelopen zomer staat op www.vrijstadvianen.nl een erfgoedkaart waarop digitaal door de rijke geschiedenis van Vianen gewandeld kan worden. Elke maandag is op Facebook monumenten maandag, waarbij een van vele rijksmonumenten uit de stad centraal staan. Echter, de geschiedenis van Vianen draait om mensen en niet om stenen. Om meer te weten te komen over Vianen start begin 2020 een serie waarin mensen hun eigen verhaal vertellen bij een van de vele monumenten.

Heeft u een bijzonder verhaal, woont u in een monument in Vianen of kent u een mooi familieverhaal over de stad? Mail dit naar vrijstad@vianen.nl.


Voorstelling 'Soedah' verplaatst

leerdam • De geplande voorstelling van 'Soedah, laat maar', die op 3 januari in Stadspodium GO in Leerdam gespeeld zou worden, is verplaatst naar 13 maart. Een voorstelling over indo's vol grappige en bizarre verhalen, met rasverteller Roy Grunewald en zangeres/ muzikant Esmay Usmany.