• Blijdschap bij Hein Otterspeer na het behalen van zijn derde sprinttitel.
• Blijdschap bij Hein Otterspeer na het behalen van zijn derde sprinttitel. Foto: Stephan Tellier

Hein Otterspeer sprintkampioen

heerenveen/ouderkerk a/d ijssel • Hein Otterspeer is in Thialf voor de derde keer in zijn schaatscarrière nationaal kampioen op de sprint geworden.

De 32-jarige schaatser van Team Jumbo Visma reed een zeer regelmatig toernooi zonder zwakke momenten. Zaterdag werd Otterspeer tweede op de 500 meter (38.82) en won hij in 1.07.99 de 1000 meter. Zondag had hij aan twee derde plaatsen (34.91 en 1.08.78) genoeg om de titel te pakken. "Dit voelt fantastisch", aldus een glunderende Otterspeer na het veroveren van zijn derde sprinttitel. "Eigenlijk het hele seizoen heb ik al laten zien dat ik dit kan. Iedere training is van een stabiel en hoog niveau. Vooraf waren er vijf, zes kanshebbers voor de titel. Ik was er daar één van. Het is mooi dat ik de verwachtingen waar heb gemaakt."

Achter Hein Otterspeer werden zijn ploeggenoten Kai Verbij en Dai Dai N'tab tweede en derde. Kjeld Nuis, ook één van de favorieten, werd zaterdag al gediskwalificeerd voor het hinderen van zijn teamgenoot Ronald Mulder op de 500 meter.