Stand-up comedy in De Tuyter

krimpen a/d ijssel • In De Tuyter in Krimpen aan den IJssel treden zaterdagavond 12 december vier verschillende comedians op.

Tom Montfrooy is geen onbekende in Krimpen aan den IJssel: hij groeide er op. In 2015 haalde Montfooy de finale van het Cameretten Festival met het enige wat hij kan, grappen maken. Paul London is een comedian, vader, schilder, illustrator en één van de mannen achter de succesvolle comic 'De Wonderlijke Wereld van Marc'. Hij is een verhalenverteller met scherpe observaties en een rauw randje. Gerthein Boersma maakte op zijn 33e zijn comedy-debuut en kan zich sindsdien nauwelijks meer voorstellen dat hij ooit géén comedian was. Behalve op het podium is hij ook actief als schrijver/redacteur bij diverse tv-programma's, waaronder Zondag Met Lubach en Dit Was Het Nieuws. Ruud Smulders moet je meemaken. Hij is regelmatig te zien in de BNNVARA talkshow 'De Vooravond' met 'De Minuut van Ruud'. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven te lachen zijn er twee shows in De Tuyter, om 19.30 uur en om 21.30 uur. Entree is 15 euro. Vooraf online tickets kopen is nodig en kan via www.cwpkrimpen.nl. Koop per aankoop alleen tickets voor het gezelschap uit hetzelfde huishouden. Reserveren kan ook door te mailen naar: tickets@cwpkrimpen.nl of bellen naar: 06-22640541.


Taalcoaches gezocht

krimpenerwaard • Het Taalhuis Krimpenerwaard zoekt extra taalcoaches. Zij helpen mensen die willen werken aan hun taal- of digitale vaardigheden. Dit om mee te doen aan onze samenleving, om betere kansen op de arbeidsmarkt te hebben of om hun zelfstandigheid te vergroten. Het Taalhuis is er voor iedereen die wil werken aan de basisvaardigheden van de taal of de computervaardigheden. Dit kunnen anderstaligen zijn die het Nederlands van het begin af aan onder de knie moeten krijgen. Maar het kan ook gaan om Nederlanders die net dat bouwsteentje missen om verder te kunnen komen in hun leven. Naast individuele begeleiding verzorgen taalcoaches ook groepsgerichte activiteiten. Denk hierbij aan een Taalcafé, Taalles of een Leeskring. Wie als taalcoach aan de slag wil, kan bellen met: 0182-385406 of een e-mail sturen naar: taalhuis@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.