• Elsa Moerkerken en Riet Visser krijgen een flesje likeur.
• Elsa Moerkerken en Riet Visser krijgen een flesje likeur. Foto: aangeleverd

'Historisch' etiket op nieuw likeurtje

krimpen a/d lek • Bij het maken van een etiket voor de nieuwste likeur van Wijnhuis den Boer kreeg eigenaar Therry Klapwijk hulp uit onverwachte hoek. Historische vereniging Crempene zorgde voor een oude afbeelding van Krimpen aan de Lek.

De tekening prijkt nu op het etiket van het Krimpens Koffie Likeurtje. Als dank voor hun hulp kregen Elsa Moerkerken en Riet Visser van Crempene donderdag een fles van het zoete drankje aangeboden in de winkel van Wijnhuis den Boer. Daarnaast is het bedrijf donateur geworden van de historische vereniging. "Zo helpen wij elkaar", aldus Klapwijk.


Archief

Klapwijk kijkt terug op een geslaagde samenwerking. Hij was lang bezig met de likeur. Na het bepalen van de smaak, ingrediënten, fles en dop moest er nog een passend etiket komen. Dat wilde niet zo vlotten. Moerkerken en Visser boden de ondernemer aan om in het archief van de historische vereniging te gaan zoeken naar een mooie afbeelding. Ze kwamen terug met een aantal voorbeelden. Eén van de plaatjes - een oude nostalgische afbeelding uit 1799 met het aanzicht van Krimpen aan de Lek met de oude kerk - bleek een schot in de roos.


Het Krimpens Koffie Likeurtje blijkt een succes. In enkele weken tijd zijn er al ruim 120 flessen verkocht en de distillateur is al bezig met de productie van een tweede partij. De likeur, die in een apothekersfles zit, heeft volgens Klapwijk de geur van Haagse Hopjes en de smaak van mokka 'met een zachte vanille en lichte karameltoon'.