Nieuwe regeling schoolzwemmen

krimpenerwaard • Het schoolzwemmen in de gemeente Krimpenerwaard wordt versoberd. Voor de huidige riante regeling komt een nieuwe regeling waar alle scholen aan mee kunnen doen.

Elke school kan voortaan aanspraak maken op elf lessen voor twee groepen, met busvervoer naar het dichtstbijzijnde zwembad. Als het zwembad op minder dan 1 kilometer van de school ligt, moeten de leerlingen fietsen. Het schoolzwemmen wordt aangeboden om kinderen de kans te geven hun zwemvaardigheid te oefenen. Het behalen van een zwemdiploma is een verantwoordelijkheid van de ouders. Jan Verburg (SGP) toonde zich dinsdag tevreden met de voorgestelde regeling. "Het is een mooi en belangrijk dat we het schoolzwemmen in de waterrijke Krimpenerwaard kunnen behouden." Ada van Buren (Gemeente Belang Krimpenerwaard) was het daarmee eens. "Met deze regeling biedt je alle scholen in de gemeente Krimpenerwaard gelijke kansen."


Vergoeding

Wel wilde zij van wethouder Lavinja Sleeuwenhoek weten hoe minima worden gewezen op de mogelijkheid om vergoeding te krijgen voor zwemlessen buiten schooltijd. Ook ouders van kinderen met een niet-westerse afkomst zouden wat Van Buren betreft geïnformeerd moeten worden. Sleeuwenhoek verklaarde dat mediators van VluchtelingenWerk en Krimpenerwaard Intercultureel dat doen en de mensen stimuleren om hun kinderen te leren zwemmen. "Als zij gebruik maken van de regeling van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, dan hoeven zij enkel de inschrijfkosten te betalen."

De oude regeling voor schoolzwemmen dateerde nog van voor de gemeentelijke herindeling van 2015. Die zorgde voor ongelijkheid tussen de verschillende kernen.