Tekort vrijwilligers Crimpenersteyn

krimpen a/d ijssel • Door een tekort aan vrijwilligers is het voor Krimpense ouderen steeds lastiger om overdag naar dagactiviteiten te gaan in zorgcentrum Crimpenersteyn.

Veel van de vrijwilligers die de ouderen met de Dagbus thuis ophalen en weer terugbrengen, hebben zich afgemeld. Dit vanwege de angst om besmet te raken met het coronavirus. Vrijwilligerscoördinator Marjan Pols-de Pee van zorgorganisatie De Zellingen kan dat wel begrijpen. “Het gaat veelal om mensen die zelf in de risicogroep vallen. lk kan me voorstellen dat zij nu niet achter het stuur plaats willen nemen.” Toch hoopt Marjan dat nieuwe vrijwilligers zich aan gaan melden. “Het is voor ouderen tijdens deze coronaperiode heel belangrijk om naar de dagactiviteiten te gaan. Hierdoor behouden ze structuur in de dag en blijven ze in contact met andere mensen.” De kleine groep vrijwilligers die nu over is, probeert zo goed en zo kwaad als het kan alle ouderen op te halen en weer thuis te brengen. “Helaas lukt dat niet altijd, maar we doen ons best”, verzucht ze.

Er zijn vooral vrijwilligers nodig in de ochtend, va 08.45 tot 10.15 uur en in de middag van 15.15 tot 16.15 uur. Zij moeten in het bezit zijn van een rijbewijs B. Daarnaast bezorgen vrijwilligers doordeweeks maaltijden bij mensen thuis in Krimpen aan den IJssel. Marjan: "Voor de maandag en vrijdag hebben we momenteel geen vrijwilliger. Bovendien zien we dat het aantal maaltijden wat we moeten wegbrengen toeneemt. Om deze reden zou het fijn zijn wanneer er per dag twee vrijwilligers samen kunnen rijden, zodat iedereen sneller zijn maaltijd krijgt.” De maaltijden worden weggebracht tussen 11.30 en 14.00 uur.”


Wie zich aan wil melden kan contact opnemen via: 06-51692613 of e-mail: marjan.depee@zellingen.nl.