Wintereditie Krimpens Kwartiertje


FOTO

krimpen a/d ijssel • Het platform Op Afstand Dichtbij in Krimpen aan den IJssel wil een 'winterse' editie uitbrengen van het Krimpens Kwartiertje.

Het blad, bedoeld voor eenzame ouderen en kwetsbaren in Krimpen aan den IJssel, verscheen vier keer in coronatijd. Na de laatste editie (in juli) besloot het platform de stekker eruit te trekken, "maar telkens kregen we de vraag of er nog één Krimpens Kwartiertje kon komen", laat Willie van Leeuwen van Op Afstand Dichtbij weten. "Nu de coronamaatregelen langer gaan duren, hebben wij besloten om een nieuwe editie van het Krimpense Kwartiertje uit te brengen."


Thema van het nummer gaat 'winter' worden. Van Leeuwen: "We zijn op zoek naar oude foto's en verhalen van de winter van vroeger in Krimpen aan den IJssel. Zelf denk ik bijvoorbeeld aan de strenge winter van 1963. Wie weet zijn er Krimpenaren met mooie verhalen en foto's. Die kunnen ze naar mij sturen: Waalplantsoen 1a, 2922 ATin Krimpen aan den IJssel. Bellen kan ook naar: 06-55167066 of per e-mail: vanleeuwen.willy@gmail.com. Langsbrengen mag natuurlijk ook."


'Soep Drive -Thru'

krimpen a/d ijssel • Om geld in te zamelen voor Inloophuis de IJssel gaan vrijwilligers op dinsdag 24 november soep koken en verkopen. Het gaat om pompoensoep, paprikasoep en tomatensoep die in bekers van een halve liter (5 euro) en een liter (8,50 euro) tijdens een 'Soep Drive Thru' bij De Tuyter kunnen worden opgehaald. De soepkraam staat er tussen 10.30 en 12.30 uur. Soep bestellen kan via: 010-7370069 of e-mail: info@inloophuisdeijssel.nl. Inloophuis de IJssel is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker.


Brugdek vervangen

gouderak • Het brugdek van de fietsbrug aan de Snippejagerskade in Gouderak wordt vervangen door een nieuw breder brugdek. Tevens krijgt de brug een nieuwe leuning. De firma De Kuiper Infrabouw werkt van maandag 23 november tot en met vrijdag 11 december aan de brug. Het werk gebeurt tussen 07.00 en 18.00 uur. De brug is in de genoemde periode afgesloten. Er ligt dan een tijdelijke brug op pontons waar fietsers en voetgangers gebruik van kunnen maken. Fietsers moeten lopend het ponton over.