• 't Regiokoor tijdens één van haar concerten.
• 't Regiokoor tijdens één van haar concerten. Foto: PR

'We hopen dit seizoen nog te zingen'

regio • Uiteraard is men ook in de korenwereld aan het nadenken over de (nabije) toekomst in relatie tot een (hopelijk) wegebbend coronavirus.

"Het zou mooi zijn als we de draad in ieder geval nog dit seizoen kunnen oppakken", klinkt het unaniem." Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren? De vijf koren leven toe van persconferentie naar persconferentie. "Het zou mooi zijn als we voor de zomer weer kunnen zingen", zegt Harriëtte Bergstra. "Veel zal afhankelijk zijn van het vaccin en de uitrol daarvan. "Voorlopig kunnen we in ieder geval niets, want samenkomsten van amateurkoren zijn vooralsnog verboden. Wat er daarna gaat gebeuren is koffiedik kijken. Eén ding is zeker: we zullen de 'randen' zeker niet gaan opzoeken. We voelen ons namelijk ook verantwoordelijk voor de gezondheid van onze leden." Kees Otten sluit zich daar bij aan. "We beginnen pas als het absoluut veilig is", zegt de Benschopper bestuurder van Zanglust. "Ons koor bestaat immers uit voornamelijk oudere leden."

Bij 't Regiokoor leeft nog een stille hoop dat er medio januari weer gezongen mag worden. "Misschien kan het dan in aangepaste vorm", zegt Bert Lammers. "Maar ook wij komen pas weer in actie als er geen gezondheidsrisico's zijn. In geval van het voorzetten van de huidige maatregelen willen we in ieder geval een geste naar onze leden maken. Als bestuur hebben we besloten dat er, als het virus nog steeds niet afdoende bestreden is, een contributievrijstelling gaat plaatsvinden. Deze handhaven we zolang we niet met elkaar mogen zingen. Maar het allerliefst doen we zo snel als mogelijk weer waar we zo veel plezier aan beleven: mooie liedjes zingen."