• Burgemeester Cazemier bewondert alle tekeningen.
• Burgemeester Cazemier bewondert alle tekeningen. Foto: Jan Timmer

Defilé-debuut Cazemier

lekkerkerk • Roel Cazemier heeft al veel bijzondere dingen beleefd in zijn loopbaan als burgemeester, maar een defilé, dat was toch echt nieuw voor hem.

Vrijdagochtend maakte hij het mee op het plein van basisschool Het Schateiland in Lekkerkerk. Staande op een podium zag hij alle leerlingen en de deelnemers van dagbestedingsactiviteitencentrum De Schatkamer aan zich voorbij trekken, elk voorafgegaan door een leerling met met een eigen klassenbordje en ondersteund door gezellige Sinterklaas-muziek alsmede microfonist/Schateiland-directeur Gerrit Koster.

Alle defilé-gangers hadden tekeningen voor Sinterklaas bij zich, ook was er een groep met een in eigen schooltuin gekweekte boerenkool. Of de burgemeester ook deze 'groene gigant' wilde meebrengen op zijn bezoek aan de goedheiligman?! Uiteraard werd het verzoek ingewilligd. Mooi en vertederend waren ook de dansjes en liedjes die twee kleutergroepen speciaal voor de burgemeester én Sinterklaas hadden ingestudeerd. "Ik ben zeer onder de indruk en zal Sinterklaas niet alleen al die mooie tekeningen en de boerenkool gaan brengen, ik zal hem zeker ook vertellen hoe geweldig leuk en eervol het was dat ik namens Sinterklaas dit defilé mocht afnemen. De kinderen hebben écht ontzettend hun best gedaan."


Bij de start en aan het einde van zijn visite aan Het Schateiland, mochten diverse kinderen even ervaren hoe het is om burgemeester te zijn. Roel Cazemier hing bij hen zijn ambtsketting om. Reuze spannend natuurlijk en érg leuk!" Na het defilé-uurtje was het weer tijd om afscheid te nemen. Zijn handen vol met tekeningen en natuurlijk de boerenkool. De spullen werden netjes in de bagageruimte van zijn auto gelegd, waarna de burgemeester rechtstreeks koers zette naar Sinterklaas. "Wat een geweldige leuke ochtend was dit!", wilde de burgervader nog graag even kwijt. "En wat goed georganiseerd! Het Schateiland heeft er een echt feest van gemaakt. En ik ben trots dat ik dit defilé namens Sinterklaas mocht afnemen. En nu ga ik weg, want ik sta te popelen om alle spullen bij Sinterklaas af te leveren! Ik verheug me al op zijn blije gezicht!"


Jan Timmer