Vragen over huisvesting arbeidsmigranten

lekkerkerk • Pro Krimpenerwaard heeft het college vragen gesteld over een pand aan de Voorstraat 44 in Lekkerkerk waarin tijdelijk arbeidsmigranten worden gehuisvest.

Omwonenden van het pand ervaren overlast van de arbeidsmigranten en zijn daarom een petitie gestart. Dit om bij de gemeente Krimpenerwaard aandacht te vragen voor het probleem. In het pand verblijven meer dan tien mensen in provisorisch getimmerde kamertjes. 'Het zal duidelijk zijn dat hierdoor geen menswaardige huisvesting in het huis plaatsvindt', schrijven de omwonenden in een e-mail aan de gemeenteraad.

De gebruikers van het pand zouden ook overlast veroorzaken. Zo klagen omwonenden over afval dat de bewoners van het pand voor en achter het huis dumpen, met alle gevolgen voor de hygiëne. Bovendien dragen de bewoners- die niet tot één familie behoren - geen gezichtsmaskers. Dat zou in strijd zijn met de Covid 19-richtlijnen. De directe omgeving zou daardoor een grotere kans lopen om besmet te raken. Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard) wil onder meer weten of de huisvesting voldoet aan de wet- en regelgeving en of het college binnenkort gaat optreden.