Buurtwandeling Krimpen

krimpen a/d ijssel • In deze tijd waarin wordt geadviseerd zoveel mogelijk binnen te blijven, hebben KrimpenWijzer, QuaWonen en Synerkri het initiatief genomen voor de coronaproof buurtwandeling in Krimpen aan den IJssel. Dit om ervoor te zorgen dat inwoners in beweging blijven. Deelnemers (niet meer dan twee) kunnen op verschillende punten in de gemeente starten met de wandeling. "Op elke dag van de week is er een buurtwandeling", schrijft Karin Pattikawa-Smits van Synerkri. "Je krijgt van ons een routekaart en een handig wandeltasje mee met een leuke inhoud waarmee je ook thuis kan blijven bewegen." Aanmelden kan dagelijks van 09.00 tot 12.00 uur via: 06-86233024. Deelnemers krijgen dan een exact tijdstip waarop men de wandeling kan ophalen bij het startpunt.


'Van Yssel tot IJssel'

krimpen a/d ijssel • De Historische Kring Krimpen timmert aan de weg. Na de introductie van een nieuw logo viel vorige week bij leden het vernieuwde verenigingsblad op de mat. De ‘Van Yssel tot IJssel’ staat, naast het verenigingsnieuws, vol boeiende verhalen over de geschiedenis van Krimpen aan den IJssel. Zo staan er in het nieuwste nummer verhalen over het Krimpens dialect, het herstel van de oude begraafplaats en over de band die Krimpen aan den IJssel blijkt te hebben met de plaats Heusden.


Van Schaik versterkt Ondernemerskring

krimpenerwaard • Met het aanstellen van programmamanager Jacob van Schaik zet Ondernemerskring Krimpenerwaard een volgende stap naar verdere professionalisering.

Met de komst van Van Schaik hoopt het bestuur zich nog beter in te zetten om de belangen van haar leden binnen en buiten de waard te behartigen. “Al bij de fusie van de ondernemerskringen in de waard in juni 2019 was de uitdrukkelijke wens een verdere professionalisering”, vertelt voorzitter Arjen Prins. “Een meer permanente vertegenwoordiging om de belangen van onze leden goed te behartigen. De programmamanager onderhoudt contact met diverse stakeholders en heeft een verbindende rol binnen de vereniging. Uiteraard handelt hij altijd in samenspraak met het bestuur.”


Extra parkeerplekken

krimpen a/d lek • Op het plein voor het winkelcentrum in Krimpen aan de Lek komen op zaterdag extra parkeerplaatsen beschikbaar. Dit op verzoek van de winkeliers die merken dat er met name op vrijdag en zaterdag op bepaalde momenten parkeerruimte te kort is. Van de gemeente Krimpenerwaard mogen er nu op zaterdag tien extra vakken worden gemaakt. Dit om de parkeerdruk wat te verlichten.