Nieuw beleid rond bijtende honden

krimpen a/d ijssel • De gemeente Krimpen aan den IJssel gaat strenger en duidelijker optreden tegen bijtende honden en hun baasjes. Daarvoor is door burgemeester Martijn Vroom vorige week nieuw beleid vastgesteld. Bijtincidenten komen af en toe voor in Krimpen aan den IJssel. Voor de veiligheid is het daarom volgens Vroom wenselijk om in te grijpen bij incidenten met gevaarlijke honden. Er is een aantal maatregelen die de burgemeester kan nemen na een bijtincident. Zo kan hij een aanlijn- en/of muilkorfgebod opleggen. Onder bepaalde omstandigheden kan hij ook afwijken van het algemene beleid, met zowel lichtere als zwaardere maatregelen. Hondenbijtincidenten kunnen worden gemeld bij de gemeente.


Regenboogvlag wappert in Krimpen

krimpen a/d ijssel • Wethouder Coen Derickx hees maandagochtend zonder publiek (vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen) de regenboogvlag voor het Krimpense raadhuis.

Omdat de Coming Out Day dit jaar op een zondag viel, koos de gemeente er - na een lange politieke discussie - voor de vlag een dag later uit te hangen. "Wij volgen hiermee het vlagprotocol", verduidelijkt Derickx. "Bovendien voorkom je met deze keuze onprettige discussies met bepaalde geloofsgroepen. Ik wil de polarisatie hier in Krimpen juist verzwakken en niet versterken." De wethouder benadrukt dat iedereen in Krimpen aan den IJssel zichzelf moet kunnen zijn. Als het gaat om inclusie wordt er naar zijn mening in Krimpen teveel de nadruk gelegd op de positie van op lhbti'ers (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen). "Zij verdienen de extra aandacht, maar er zijn hier meer groepen die onze steun nodig hebben. Mijn streven is een inclusieve samenleving waar iedereen zich in thuis voelt."