donderdag 15 oktober

'Mindfulness bij kanker'
14:00-15:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Inloophuis De IJssel - de ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten - start met de training 'Mindfulness bij kanker'. De diagnose kanker heeft vaak grote impact en gaat gepaard met veel emoties. Het ervaren van stress is daarbij onvermijdelijk. De mindfulness training is gericht op het zo goed mogelijk om leren gaan met de gevolgen van de ziekte kanker. De training is in groepsverband en bestaat uit zes bijeenkomsten om de week van anderhalve uur. Inschrijven kan via: 010-7370069 of per mail: inschrijven@ inloophuisdeijssel.nl.

Film: La jeune fille en feu
20:15, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Film over een onmogelijke liefde tussen twee vrouwen in achttiende-eeuws Bretagne. De energie van de film en de liefde tussen de hoofdpersonen is soms zo intens dat je even je ogen moet sluiten om minder te voelen. Portrait de la jeune fille en feu is veel dingen tegelijk. Een historisch drama. Een liefdesverhaal. Onderkoeld maar sensueel. Teder maar ook afstandelijk. Een verbeelding van een woest innerlijk landschap. Al die dingen werken tegelijk. Geen van die dingen dringt zich aan je op. Kaarten zijn te koop via de website van het theater en bij Provence (Haven 63). In verband met de coronamaatregelen is er geen losse kaartverkoop aan de kassa.www.artotheater.nl

Filmavond: Jojo Rabbit
19:30, Haastrecht, Theater Concordia
Duitsland, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jojo is een rare jongen die wordt opgevoed door een alleenstaande moeder en maar één bondgenoot heeft, zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler. Zijn naïeve patriottisme wordt getest als een jong meisje zijn wereldvisie door elkaar gooit en hem dwingt om zijn grootste angsten onder ogen te zien. De film draait op groot scherm. Kaarten à 8 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia op openingsdagen vanaf 17.00 uur.

vrijdag 16 oktober

Wandeling '1672'
12:10, bushalte centrum Haastrecht
Watergids Marina Perdijk neemt deelnemers voor de wandeling '1672' langs het kronkelende riviertje de Vlist. De wandeling is onderdeel van de landelijke Week van Ons Water en een ontdekkingstocht langs de overblijfselen van de Oude Hollandse Waterlinie. Onderweg gaan de wandelaars ook voorbij de tientallen monumentale boerderijen en door het prachtige en vogelrijke natuur-, recreatie- en waterbergingsgebied de Hooge Boezem. Na een maaltijd bij Café de Vlist is er op de Koeneschans de mogelijkheid terug in de tijd te kijken. Met de mobiel in een virtual reality paal zien deelnemers hoe het er in 1672 uitzag. Verderop zijn bezoeken gepland aan melkvee- en kaasboerderij Van Eijk met winkel, de molen met de langste wieken van Nederland en het Gemaal in Haastrecht, dat 25 jaar bestaat. De 7 km lange wandeling heet 1672 en verwijst daarmee naar het Rampjaar, toen voor het eerst de Oude Hollandse Waterlinie werd toegepast. Laaggelegen land tot kniehoogte onder water zetten was toen hét wapen om binnenvallende legers tegen te kunnen houden. De Koeneschans was een strategische plek, vandaar dat de wandeling hier start. Reserveren voor de wandeling is noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmelden: Lyanne de Laat: 06-30013037 of e-mail: ll.merla@planet.nl www.gemaalhaastrecht.nl/arrangementen

Weekend Lounge Café
16:30-20:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Bezoekers kunnen genieten van de muziek van DJ Josh Hook & DJ Boelie. Entree is gratis. Er is voor 12,50 euro een ‘fingerfood arrangement’ te bestellen. Dit arrangement dient bij de reservering doorgegeven te worden. Reserveren kan bij Grand Café Siep: 0180-205998 (bereikbaar dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 uur en 22.00 uur).

zondag 18 oktober

The Rocking Players
13:00 en 15:00, Haastrecht, Theater Concordia
Twee keer treden The Rocking Players op deze middag, op 13.00 en 15.00 uur. De band komt met een repertoire uit de jaren 50 tot heden en spelen de volgende muziekstijlen: rock ’n roll, country, pop, disco, soul, funk, Nederlandstalig, Indonesisch en nog veel meer. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op openingsdagen vanaf 17.00 uur.

woensdag 21 oktober

Stamppotbuffet
12.30-16.00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een stamppotbuffet. Daarna is er bingo. Opgeven tot 17 oktober aan de balie van De Schouw of telefonisch via: 06-24855446. De kosten voor de maaltijd zijn 6 euro; meedoen aan de bingo kost 2 euro.

Herfstvoorstelling voor kinderen
14:30, Schoonhoven, Arto Theater
Kindervoorstelling van liedjesschrijver en cabaretier Jasper Smit. Kinderen hebben genoeg dingen aan hun hoofd die grote kleinkunstliedjes verdienen. En dus zingt Jasper over iedereen moeten zoenen op verjaardagen (getver). Over doen alsof je slaapt wanneer je vader je ’s nachts uit de auto naar bed draagt. En over moeders die hun chocolade voor je verstoppen. In verband met de coronamaatregelen is deze voorstelling uitsluitend toegankelijk voor 6 tot en met 12-jarigen. Brengen en ophalen tot bij de voordeur. Kaarten zijn te koop via de website van het theater, www.artotheater.nl en bij Provence (Haven 63) in Schoonhoven. In verband met de coronamaatregelen is er geen losse kaartverkoop aan de kassa.

donderdag 22 oktober

Op sportmotor door de Sahara
14:30, Ammerstol, H. Zanenhuis, ds. Hugenholtzstraat 4
Activiteiten van SWOK-midden voor de senioren. Cor en Carla Schouten komen met beelden en verhalen over hun bijzondere reis. Ze reden vanuit Zuid-Marokko op de sportmotor door de Sahara richting Nederland. Kosten zijn 3 euro, inclusief koffie/thee en een drankje. Telefonisch opgeven kan bij Ina van Duijvendijk: 0182-353648 of bij Gerrie Gelderblom: 0182-351904.