• Karel van Berk won woensdag de Experience Award.
• Karel van Berk won woensdag de Experience Award. Foto: aangeleverd

Karel van Berk wint Experience Award

gouderak • Karel van Berk is woensdag in Eindhoven uitgeroepen tot winnaar van The Experience Award. De inwoner van Gouderak kreeg de prijs voor zijn grote en onbezoldigde inzet bij de realisatie van Het Ouden Huis in Bodegraven.

Van Berk was één van de drie finalisten van de landelijke prijs. Doel van The Experience Award is om vooroordelen over ervaren 50-plus werknemers of zzp’ers weg te nemen en juist hun voordelen te belichten.


Van Berk startte ruim vijf jaar geleden met het project Het Ouden Huis in Bodegraven, een vorm van wonen en zorg voor ouderen met een kleine portemonnee. Hij stopte ruim twee jaar geleden met zijn werk als directeur van Woningstichting Gouderak om met al zijn kennis en ervaring Het Ouden Huis te realiseren. “Met het project draagt hij bij aan de realisatie van de grote nood van ouderen die samen oud willen worden”, zegt initiatiefnemer Prekash Ramsingh van The Experience Award. “Ook als dat fysiek en mentaal steeds complexer voor hen wordt. En Karel heeft er voor gezorgd dat inmiddels de eerste paal is geslagen voor de realisatie van Het Ouden Huis in Bodegraven.”


De uitreiking van The Experience Award vond plaats tijdens een online talkshow vanuit SkillsTown in Eindhoven. Tijdens de bijeenkomst kwamen diverse sprekers aan het woord over de waarde van de 50-plusser voor de gemeenschap. “The Experience Award wil bewustwording creëren over de meerwaarde van ervaren 50-plussers en zorgen voor een realistischer en positief beeld van deze groep mensen”, aldus Ramsingh.