AED aan gevel Calvijnschool


FOTO


krimpen a/d ijssel • Aan de gevel van de Johannes Calvijnschool in Krimpen aan den IJssel hangt sinds kort een AED. Het hulpmiddel is bedoeld om in te zetten in geval van nood op school of in de buurt. De AED is er gekomen dankzij de inzet van veiligheidscoördinator Ruud Nobel van de Johannes Calvijnschool. Hij wil de school zo veilig mogelijk maken en houden. Zo organiseerde hij net na de zomervakantie een ontruimingsoefening. Ook coacht en begeleidt hij activiteiten in de week van het pesten. De AED is inmiddels aangemeld bij hartslagnu.nl. Dat betekent dat hulpverleners na ontvangst van een code de AED kunnen gebruiken om levens te redden. De hoop is echter dat het apparaat zelden of nooit gebruikt hoeft te worden.


Programma
RTV K'waard

regio • Deze week op TV bij RTV Krimpenerwaard: dinsdag 29 september vanaf 20.00 uur is er een uitzending van de extra raadsvergadering, live op radio en televisie, vanuit de raadzaal in Alphen aan den Rijn.

Verder: De Waard aan Tafel, een wekelijks programma vanuit de studio in Bergambacht met deze week de volgende onderwerpen: toerisme in de Krimpenerwaard; vrouwelijke beiaardier en tevens buikspreekster Lydia Zwart en het Sportakkoord Krimpenerwaard. De muziek wordt verzorgd door de Lennon en Mc Cartney tribute band. Daarnaast te zien: Restaurant Fuiks uit Capelle aan den IJssel verwerkt de rivierkreeftjes uit de Krimpenerwaard. De uitzendingen zijn van donderdag 1 t/m maandag 6 oktober, telkens om 10.00, 16.00, 18.00 en 21.00 uur. Elke woensdag zendt RTV Krimpenerwaard de Oranje top-30 uit. Alle opnames zijn tevens te bekijken via de website.


q www.rtvkrimpenerwaard.nl