Dim Droog naar NK BMX

krimpen a/d lek • Dim Droog mag het weekend van 10 en 11 oktober uitkomen op het Nederlands kampioenschap BMX, gehouden op Papendal in Arnhem. Dat heeft de talentvolle BMX'er uit Krimpen aan de Lek te danken aan een zeer succesvol eerste fietscross-seizoen (hij werd vorig seizoen Zuid-Hollands kampioen en won 9 bekers). Corona zette eerst nog een streep door zijn plan om die lijn door te trekken, maar met een eerste en twee tweede plaatsen gaat het alsnog naar wens.


Kaart voor bewoners Meerkoetflat

krimpen a/d ijssel • Wethouders Hugo van der Wal (wonen) en Wubbo Tempel (duurzaamheid) hebben donderdag een kaart uitgedeeld aan één van de eerste bewoners van de nieuwe Meerkoetflat in Krimpen aan den IJssel. De andere bewoners ontvangen de kaart in de brievenbus.

Met de kaart feliciteren de wethouders de nieuwe bewoners met hun woning en wijzen hen op tips om energie te besparen. De Meerkoetflat is een van de eerste aardgasvrije flats in Krimpen aan den IJssel. Woningcorporatie QuaWonen verzorgt de verhuur van de 40 appartementen. Van der Wal: “We zijn blij dat QuaWonen de Meerkoetflat heeft gebouwd. Het is belangrijk voor Krimpen dat er voldoende woongelegenheid is. Zo zijn er 23 appartementen gegaan naar mensen die een sociale huurwoning in Krimpen aan den IJssel achterlaten. En vier woningen zijn verhuurd aan jongeren tot 27 jaar.” Wubbo Tempel: “De appartementen hebben geen gasaansluiting meer, zijn aangesloten op zonnepanelen, bevatten een warmtepompboiler en een ventilatiesysteem met warmtewisselaar. Door deze duurzame toepassingen draagt de Meerkoetflat bij aan een duurzamer en leefbaarder Krimpen. En dat is goed voor ons allemaal.”