woensdag 30 september

Spel- en activiteitenmiddag
14.00-16.00 Lopik, dorpshuis De Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een spel- en activiteitenmiddag. Voor 2 euro (inclusief koffie) kunnen de deelnemers kegelen, biljarten, sjoelen, jeu de boules en darten. Of voor de gezelligheid een praatje komen maken. In verband met de coronaregels is er geen rummicub en klaverjassen.

donderdag 1 oktober

Wandelgroep
13:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Inloophuis de IJssel, de ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten in de regio, start met een nieuwe wandelgroep. Na afloop van de wandeling staat de koffie en thee met lekkers klaar. Inschrijven via: 010-7370069 of e-mail: inschrijven@inloophuisdeijssel.nl.

Repair Café
13:30-16:00, Haastrecht, Theater Concordia
Iedereen is welkom om langs te komen met kapotte spullen om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken.

vrijdag 2 oktober

Historisch Café
14:00, Krimpen aan de Lek, bibliotheek (gevestigd in het Cultuurhuis)
Iedere eerste vrijdag van de maand houdt historische vereniging Crempene het Historisch Café aan de leestafel van de bibliotheek. Bezoekers die vragen hebben of iets willen laten zien zijn welkom om langs te komen. In oktober is ook nog de tentoonstelling over de scholen van Krimpen aan de Lek te zien in de HOP.

PensioenPraat
15:30-17:00, Lekkerkerk, bibliotheek. Talmastraat 1
Wie vragen heeft over zijn of haar pensioensituatie kan langskomen op het gratis spreekuur PensioenPraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. PensioenPraat is er voor jong en oud. Voor pensioen geldt bij uitstek: hoe eerder je er mee aan de slag gaat, hoe beter. PensioenPraat is elke eerste vrijdag van de maand. Meer informatie: mnahon@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

PensioenPraat
19:00-20:30, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Voor details: zie bericht hierboven.

zaterdag 3 oktober

'Liedjes van Toon'
16:00 en 19.30, Haastrecht, Theater Concordia
Maurice Hermans staat deze dag tweemaal in het theater met de voorstelling 'Liedjes van Toon'. De matinee uitvoering is speciaal voor senioren. Bij deze middagvoorstelling kan er koffie, thee en appelgebak met slagroom besteld worden. Bezoekers kunnen genieten van poëzie, verhalen en kleine lieve liedjes rondom de onvergetelijke Toon Hermans. Vertaald in een luchtig, eigentijds, vrolijk theaterprogramma met muziek van Maurice, de zoon van Toon. Kaarten à 17,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia op openingsdagen vanaf 17.00 uur.

Muziekavond met Fuzzy Johnny
21:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Tijdens het Lounge Café verzorgt de bluesband Fuzzy Johnny een live optreden. Tickets kosten 10 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij de receptie en online via: http://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl. Het is mogelijk om vast een 'borrelbox' te bestellen bij Grand Café Siep. Meer informatie is verkrijgbaar via app: 06-27238475 of e-mail: info@grandcafésiep.nl.

zondag 4 oktober

Live op Zondag: The Murphy Jets
15:00, Haastrecht, Theater ConcordiaLive-optreden van The Murphy Jets. De band speelt muziek uit de 60-er en vroege 70-er jaren. Kaarten à 10 euro zijn te koop in Grand Café Concordia op openingsdagen vanaf 17.00 uur en te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Speurtocht tijdens Kliederkerk
15:00-16:30, Schoonhoven, plein van basisschool Ichthus, Merellaan 1
Een speurtocht met opdrachten en wat lekkers onderweg, aansluitend een korte viering buiten: dat zijn de ingrediënten voor een corona-proof Kliederkerk. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op het schoolplein starten met de speurtocht. Aansluitend zijn er spelletjes op het plein en is er muziek en een verhaal.
www.facebook.com/KliederkerkSchoonhoven

Pianoconcert Jan van Lier
15:00-17:00, Bergambacht, De Tulp, Burgemeester Huijbrechtstraat 2 Pianist Jan van Lier speelt muziek van componisten als Beethoven, Grieg en Rachmaninov. In verband met de coronaregels worden er maximaal dertig personen toelaten in de zaal. Reserveren is dan ook noodzakelijk. De kosten zijn 3 euro. Meer informatie bij SWOK-midden: 0182-350012.

dinsdag 6 oktober

Informatieavond acupunctuur
19:30-20:30, Krimpen aan de Lek, Jordens Fysio medisch Centrum, Marijke Staete 6
Floor Elsdijk geeft informatie en beantwoordt vragen over acupunctuur. Acupunctuur is inmiddels een bekend begrip. Het valt in de categorie ‘alternatieve geneeswijze’ ook wel ‘complementaire zorg’. Dit is op zich voor velen een vaag begrip, want daar valt zoveel onder. Wat moet je je erbij voorstellen?En wat zou het voor je kunnen betekenen of voor een dierbare waar je je zorgen over maakt? Klopt het dat acupunctuur inderdaad meer doet dan enkel lichamelijke klachten helpen verlichten? Vele vragen rijzen als het om een onbekende ‘nieuwe’ aanpak gaat. Waarom is het dan toch zo in opkomst en wordt het steeds vaker genoemd, ook door artsen die verder kijken dan de reguliere Westerse geneeskunde? Op de informatieavonden wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. Daarom is het nodig dat bezoekers zich aanmelden. Dat kan via: 0180-398929 of e-mail: info@jordensfysio.nl.