• Gerda de Reus lunchroom Kruimeltje.
• Gerda de Reus lunchroom Kruimeltje. Foto: Floris Bakker

Lunchroom Kruimeltje vernieuwd

krimpen a/d ijssel • Lunchroom Kruimeltje op het Krimpense winkelcentrum De Korf onderging een flinke verbouwing.

Op een paar kleine klusjes na - de spreekwoordelijke puntjes op de i - is de zaak klaar. Eigenaresse Gerda de Reus is reuzeblij met het eindresultaat. En ook haar klanten reageren positief. "Ik krijg vaak te horen dat het hier wat ruimer en lichter is geworden. Dat klopt ook wel, want de pui staat zo'n dertig centimeter naar voren. Er is dus meer ruimte om te zitten in de lunchroom. En door de hoge ramen valt er meer licht naar binnen."


Schotten

Net na de start van de verbouwing ontbrak het juist aan daglicht. De aannemer plaatste houten schotten in de zaak. Dat was nodig om de oude pui weg te halen en de nieuwe te plaatsen. "Buiten was het prachtig weer, maar hier binnen was het donker", lacht Gerda. "De schotten hebben weken in de zaak gestaan. Met een viltstift konden bezoekers wat bemoedigende teksten plaatsen. Daar zaten heel wat leuke tussen."

Nadat de nieuwe pui was geplaatst kon de verbouwing binnen pas echt beginnen. Er is een nieuwe vloer gelegd, er zijn nieuwe lampen opgehangen en alle muren zijn voorzien van een fris kleurtje. Ook is de hele inrichting vernieuwd. "We kunnen er weer jaren tegenaan", aldus Gerda.


Ze is ook blij met de nieuwe bestickering op de gevel van de lunchroom. Daardoor is haar zaak een stuk zichtbaarder dan voorheen. "De meeste Krimpenaren weten wel dat wij hier zitten, maar nu zie je het ook in één oogopslag." Buiten gaat er nog het één en ander gebeuren. Zo komen er nog leilindes voor de lunchroom Kruimeltje en eetcafé De Bruin. "Het winkelcentrum is nog niet helemaal klaar, maar het ziet er nu al prachtig uit. We zitten straks echt op een heel mooi winkelcentrum."

Tegelijkertijd met de vernieuwing van haar zaak heeft Gerda ook de menukaart uitgebreid. Er staan nieuwe gerechten op, zoals huisgemaakte kipnuggets, saté van varkenshaas en friet met nieuwe toppings.


q www.facebook.com/lunchroomkruimeltje