woensdag 23 september

Wandeltocht
13:00, Ammerstol, H. Zanenhuis, Hugenholtzstraat 4
Onder leiding van Piet en Adrie Bos wandelen deelnemers over Het Eiland van Brienenoord, een natuurgebied pal onder de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. De wandeltocht is circa 5 kilometer. Vertrek om 13.00 uur vanaf het H. Zanenhuis. Kosten voor deelname zijn 2 euro, exclusief consumptie. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 21 september bij Jan v/d Werf: 0182-352962 of b.g.g. Anneke Schwaab: 0182-353501. Mondkapjes zijn verplicht in de auto.

Verkoop kleding
14:30-16:30, Schoonhoven, Stichting SWOS, Oranjeplaats 45
Hoffmans Damesmode houdt een verkoop van kleding (geen modeshow). Bij lekker weer is de activiteit buiten.

donderdag 24 september

Inleveren boeken en cd's
19:00-21:00, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burgemeester Aalberslaan 41
Ten behoeve van de boekenmarkt van zaterdag 3 oktober kan iedereen boeken en cd’s inleveren. Een team staat klaar om alle materialen in te nemen. De opbrengst van de boekenmarkt is bestemd voor de verbouwing van het kerkgebouw. Voor informatie: 0180-520566.

'Mind Your Money'
19:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Cabaretduo De Geld Gasten staat in de theaterzaal met hun show 'Mind Your Money'. Bezoekers kunnen genieten, lachen en vragen stellen over onderwerpen als huis, partner, pensioen, de gevolgen van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden. In deze 'Financieel-Gezond-Show' transformeren onafhankelijk financieel adviseur Roelof de Pater en afhankelijk bedrijfscabaretier Marcel Harmsen complexe financiële vraagstukken in begrijpelijke taal. Leden van ZZP Krimpenerwaard mogen gratis naar binnen; niet-leden betalen 15 euro. Aanmelden via de website. www.zzpkrimpenerwaard.nl

Alzheimer Café Lopik
19:30, Lopik, dorpshuis De Schouw
Met als thema ‘Wat is dementie?’ opent het Alzheimer Café Lopik het nieuwe seizoen. Rondom dementie leven nog altijd veel vragen, het lijkt in het begin ook op een gewone (ouderdoms) vergeetachtigheid. Een beginnende dementie heeft ook deze symptomen, maar naast geheugenproblemen zijn er ook signalen op het gebied van concentratie, planning en gedrag. Vaak worden deze achteraf pas herkend. Meer informatie: 06-12434770.

Filmavond: The Rocketman Elton John
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Rocketman vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldbekende superster. De film draait op groot scherm. Kaarten à 8 euro per stuk zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia op openingsdagen vanaf 17.00.

vrijdag 25 september

VrijMiBo
16:30, Cabauw, café In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Tijdens de maandelijkse VrijMiBo is er een optreden van twee keer 30 minuten van zanger Mark van Veen. Reserveren is handig en kan via: 0348-551532 of e-mail: info@inhetwittepaard.nl.

Whiskyproeverij
19:00-22:00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Whiskyproeverij met speciaal voor de dames een whiskygerelateerde drankjes proeverij, inclusief hapjes. Deelname kost 25 euro en reserveren kan via: 0348-553233 of e-mail: angelique.drogt@deschouwlopik.nl.

Tapasavond
19:00, Benschop, Dorpshuis XXL
Bezoekers krijgen een driegangenmaaltijd van Spaanse gerechten voorgeschoteld. Er wordt met alle coronamaatregelen rekening gehouden. Reserveren kan tot 21 september bij Colinda via: 0348-451471, 06-19819075 of e-mail: info@dorpshuisxxl.nl. Deelname kost 29,50 euro, exclusief drankjes.

zaterdag 26 september

Online orgelconcert
20:00, via YouTube
Arie van der Vlist verzorgt vanuit de hervormde kerk van Stolwijk een online orgelconcert dat live wordt uitgezonden op YouTube. Hij speelt op het Holtgräve-orgel een programma rond het thema: 'Orgelwerken van Hollandse Bodem'. Het kijken is gratis, maar de digitale collecte t.b.v. de onkosten wordt van harte aanbevolen. De exacte link naar de uitzending en meer info over het programma is te vinden op www.arievandervlist.nl .

zondag 27 september

Sunday Night Hour dienst
18:30, Lekkerkerk, Grote- of Johanneskerk, Kerkplein 4
Dienst van de Protestantse Gemeente te Lekkerkerk heeft als thema 'Wees gerust' gekregen. Diederik van Os is de spreker en de band 'Prijs Hem' zorgt voor de muzikale begeleiding. Helaas is er dit keer geen koffie, thee of limonade. Wel kan er buiten, op afstand, nagekletst worden.

donderdag 1 oktober

Wandelgroep
13:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Inloophuis de IJssel, de ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten in de regio, start met een nieuwe wandelgroep. Na afloop van de wandeling staat de koffie en thee met lekkers klaar. Inschrijven via: 010-7370069 of e-mail: inschrijven@inloophuisdeijssel.nl.

Coronaproof Repair Café
13:30-16:00, Haastrecht, Theater Concordia
Iedereen kan langskomen met kapotte spullen om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. De handige technische reparateurs kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan onder andere huishoudelijke apparaten, elekstrisch gereedschap, klokken en uurwerken en radio's, versterkers en verlichting. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. Van de opbrengst worden reparatiematerialen gekocht.