Jeugdlintje in Krimpen

krimpen a/d ijssel • Krimpen aan den IJssel krijgt een nieuwe onderscheiding voor de jeugd: het Jeugdlintje.

De onderscheiding komt er op initiatief van Leefbaar Krimpen. Een motie van de lokale partij kon donderdag rekenen op unanieme steun van de gemeenteraad. Leefbaar-raadslid wijst erop dat er al diverse onderscheidingen bestaan, maar het ontbrak nog aan een voor specifiek de jeugd.


Belangeloos

Het idee achter het Jeugdlintje is om jongeren - in de leeftijd 6 tot 12 en 12 tot 18 jaar - aan te moedigen om op een actieve en positieve manier mee te doen aan de samenleving. Suijk: “Denk bijvoorbeeld aan een kind of jongere die zich al geruime tijd volledig belangeloos inzet voor een eenzame buurvrouw of buurman. Of zich inzet voor een goed doel of het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen. Zulke initiatieven verdienen het om beloond te worden.”

Verantwoordelijk wethouder Coen Derickx zegde toe de motie uit te zullen voeren. Het is de bedoeling dat de onderscheiding minimaal eenmaal per jaar wordt uitgereikt door de (loco)burgemeester en een afvaardiging van de Kindergemeenteraad tijdens de jaarlijkse lintjesregen of een ander passend moment.


Vragen over afblazen Sintintocht

krimpen a/d ijssel • De fractie van Stem van Krimpen wil opheldering van het college over het afblazen van de Sinterklaasintocht dit jaar in Krimpen aan den IJssel.

De coronacrisis is de spelbreker van het kinderfeest, zo valt te lezen op de Facebookpagina Sinterklaas in Krimpen. De drukte bij de intocht zou te risicovol zijn. Er wordt nog gekeken op welke manier de intocht toch gevierd kan worden. Stem van Krimpen hoorde dat corona niet de enige reden is dat er een streep is gezet door de intocht. Er zou onenigheid bestaan over de geringe vergoeding die de betrokken vrijwilligers krijgen uitbetaald. Raadslid Saskia Oudshoorn wil nu weten wat er waar is van dit verhaal en waarom er na 35 jaar een einde is gekomen aan de samenwerking tussen gemeente en de groep vrijwilligers die de intocht organiseert.